Невероятният живот на един от най-богатите рапъри

Със състояние от около 710 млн. долара

, Д-р Дре е един от най-богатите хип- хоп изпълнители. Пред него е единствено Диди, чието богатство се оценява на около 735 млн. долара.

Според сп. Forbes, Дре, чието истинско име е Андре Йънг, печели 620 млн. долара преди данъците през 2014 г. Това се дължи най-вече на продажбата на Beats Music и Beats Electronics, който той основата заедно с Джими Айвийн през 2008 г. и продава на Apple за 3 млрд. долара.

От сделката вече изминаха 2 години, ето защо от Business Insider ни предлагат да разгледаме невероятния живот на Доктор Дре и как той харчи днес милионите си.

Кариерата на Андре Ромел Йънг, или Доктор Дре, започва през 80-те години на миналия век, като основава NWA. Днес той е по-известен с факта, че помага в началото на кариерите на други двама хип хоп изпълнители – Еминем и 50 Cent.

Дре все по-рядко се поява на сцената, като най-често го прави в дует със Снуг Дог или Еминем.

Той е женен за Никол Трийт от 1996 г. Двамата имат две деца – момче на име Труис и дъщеря на име Трули.

През 2006 г. Дре, заедно с главния изпълнителен директор на Interscope Records Джими Айвийн, основават Beats Electronics. Първият продукт – слушалките Beats, се появяват през 2008 г.

Сред известните спортисти, рекламирали продукта, са Леброн Джеймс и Неймар.

През 2012 г. рапърът Лил Уейн се появява на СуперБоул с Beats, чиято стойност е 1 млн. долара, главно заради диамантите по слушалките.

През 2014 г., по време на есенното издание на седмицата на модата, Марк Джейкъбс подарява на всеки от присъстващите комплект на Beats.

През май същата година Apple обяви, че е постигнала договорка за покупката на производителя на известните слушалки Beats Electronics, както и компанията за стрийминг на музика Beats Music. Сумата – 3 млрд. долара.

Медиите избухват – сделката може да роди и първия милиардер в света на хип хоп бизнеса. Е, може би малко преувеличават, тъй като днес състоянието на Дре се оценява на 710 млн. долара.

Само няколко седмици след оповестяването на сделката с Apple Дре започва да харчи състоянието си. Той плаща 40 млн. долара за имението на Жизел Бюндхен и Том Брейди в Брентууд.

Плановете му са да построи музикално студио на около 900 кв. м под самото имение.

През януари 2015 г. Дре продава друго свое имение, намиращо се в Калифорния, за 32.5 млн. долара.

Звездата и съпругата му притежават още имение с осем спални в Лос Анджелис, за което през 1999 г. плащат 2.4 млн. долара.

Но това не е всичко. Те притежават и имение в Малибу, което днес се предлага срещу 12.5 млн. долара.

Рапърът продава и друг доста актактивен парцел в Ел Ей. Той е от близо 23 дка и може да бъде ваш срещу 14.5 млн. долара.

Дре често може да се види с този Rolls-Royce Phantom Coupe, оценен на 450 хил. долара.

Той също така притежава и Bentley, за което казва, че е подарък от Еминем.

Дре пътува с частен самолет (на снимката е с Гуен Стефани).

А почивките си прекарва на суперлуксозни яхти. (Снимката е публикувана от друг рапър, с когото са на семейна почивка).