Сексът е като виното – с възрастта става все по-добре

Директно към цитат от колегите от Maxim ще ви препратя, защото най-накрая учените установиха нещото, което много от вас вече знаят, но поради определени причини никога не изричат на глас. Е, ние изобщо не се свеним да говорим на тази тема и директно ще си го кажем:

Сексът е като виното – с възрастта става все по-добре

Това може би отговаря частично на вечния въпрос, защо младите девойки все по-често си избират значително по-възрастен мъж. Вероятно и меркантилната част в тях играе важна роля, но сексът е нещо, което не може да бъде пренебрегнато. Също като хубавото вино, искаш още и още.

Проучването за което ви споменах по-горе, дело на професорите по психология Мири Форбс и Робърт Крюгер, гласи, че сексуалният живот на човек става все по-добър с времето. Това е така, защото хората с времето започват да търсят качество а не количество.

Така казано и аз малко се бъркам, но в интерес на истината Форбс и Крюгер имат право. За да станеш добър в нещо ти трябва да опитваш отново и отново докато не достигнеш върха, но не като сменяш партньорите си всяка вечер и при нито един не даваш 100% от себе си. Номерът е в това да обръщаш малко повече внимание на детайлите и започнеш истински да се наслаждаваш на момента, и на това, което правиш. А когато правиш нещо от сърце, както се казва, то няма как да не стане хубаво.

За въпросното проучване са били използвани над 6000 души на възраст между 20 и 93 години. Експериментът трае години, докато учените не стигат до заключение, че времето има пряк и положителен ефект върху сексуалните взаимоотношения между хората.

Ако трябва да извлечем някакви поуки от това, то те са

Никога не прави секс от който не остават спомени.

Сексът е за да му се наслаждаваме а не да влиза в тъпи статистики.

Автор: TheM; Източник: Maxim