Как да станете по-интересен човек

Кое прави една личност интересна? Какво да сторим, за да станем по-желан събеседник и човек, чиито разкази предизвикват искрени въпроси и любопитство сред другите?

Ключът е в това да се учим на още и още нови умения, на колкото и години да сме, и да се сдобиваме с нови знания и преживявания, които да разказваме като истории. Освен това трябва да се научим как добре да ги споделяме с другите.

Американският сайт Quora направи допитване сред потребителите си кои са най-общодостъпните, ценни неща, които всеки би могъл да предприеме още сега, за да стане по-интересен човек (в един свят с особено висока конкуренция, нали?).

Ето и най-полезните отговори от анкетата.

  • Научете се на нови умения. Така ще станете по-атрактивна личност за хората и те ще разпознаят във вас човек, който може да им бъде полезен във всяка ситуация. От уеб дизайн до шиене – всичко допълнително, което изненадващо умеете,  ще ви направи по-уважавани.
  • Бъдете по детски любопитни. Един от най-сигурните начини човек да стане безинтересен е като издита стени пред чуждите мнения и гледни точки. Винаги търсете нови, абстрактни идеи и изживявания, които ще променят начина, по който мислите и чувствате.
  • Научете се да разказвате добре истории. Хиляди хора по света имат хиляди суперинтересни преживявания, които не знаят как да предадат.
  • Изслушвайте и показвайте съпричастност. Огромен брой участници в допитването на Quora припомнят, че човек може да стане интересен като се заинтересува повече от другите.
  • Говорете по темите по-задълбочено – с аргументи, философски размисли. Задавайте добри въпроси. На едно парти, например, не е нужно да занимавате хората със себе си, за да им внушавате че сте интересни. Вместо това, ангажирайте част от тях в задълбочен разговор – за начина на живот или друго.
  • Казвайте директно каквото мислите. Хората, които нямат мнение, или които не са съгласни никога с нищо и са негативни, са скучни.
  • Следвайте интересите си. Вместо да четете напосоки глупости, изберете области, които наистина ви интригуват и от които се въодушевявате. Това ще ви озари, докато говорите за тях.
  • Четете много. Ако нямате време и пари да пътешествате, винаги може да научавате за различните култури, за историческите периоди и за човека, въобще,  чрез добрите романи, блогове, списания. Поднасяйте на ума си колкото може повече нови истории и идеи – за чужбина, за миналото, за бъдещето.
  • Излезте с различна компания. Може би истинската причина да не се чувствате интересен човек е, че прекарвате времето си с погрешните хора. Тогава просто потърсете различна общност.

Автор: TheM; Източник: Manager.bg