Със снега идва и празничното настроение

Честит първи сняг, българи! С падането на първите по-големи снежинки е време човек да почувства празничния дух, който се настанява по нашите земи именно по това време на годината.

От снощи вече официално можем да приветстваме зимния празничен цикъл, като с настъпването на декември делниците стават по-малко от празниците, което е само един повод за радост у малки и големи.

Но все пак трябва да се отнасяме и с уважение към климатичните промени, които носят не само добро настроение, но и своите капризи.

Времето в страната ни в момента започва да се движи около минусовите температури, което значи, че на места ще се образуват заледявания, които в комбинация със снеговалежите създават предпоставки за инциденти, както на пътя, така и по пешеходните зони.

Движете се с повишено внимание, ако искате да се насладите на най-хубавите празници от годината, като в същото време се обличате добре, за да не давате шанс на болестите да ви застигнат.

Очакванията в следващите дни за страната ни са, че ще има силни снеговалежи, ниски температури и ветрове със средна и силна скорост.

Автор: Десислав Янкулов