Петте дисциплинарни закона на успеха

Всички мечтаем животът ни един ден да се подреди така, че да му се наслаждаваме, но малцина са онези, които го постигат. Защо? Причините могат да са безброй, но могат да бъдат сведени и до няколко по-прости аспекта, които очевидно ти липсват, щом не успяваш да постигнеш целите си.

  1. Дисциплина във вярата – Ако не вярвате сами в себе си, никой няма да повярват във вас. В началото е нормално всички да гледат скептично на успеха ви.

    Мнозина ще ви казват, че нещо е невъзможно или пък, че точно вие нямате шанс, да го постигнете. Тук решаваща роля има личната ви самодисциплина във вярата. Въпреки всичко и всички имате дълг към себе си, за да вярвате безрезервно. Едва тогава ще бъдете крачка по-близко до голямата цел.
  2. Дисциплина в разсейването – Един от най-големите проблеми на гениите е, че лесно се разсейват. Затова те често се провалят в начинанията си или пък биват признати далеч след смъртта им. Ако искате да капитализирате уменията си, тогава трябва да сте напълно отдаден на целите си. Разсейването със странични занимания е огромна пречка, която можете да преодолеете единствено с дисциплина.
  3. Дисциплина във времето – Всички хора на този свят разполагаме с 24 часа в денонощието и нито секунда повече или по-малко. Изцяло наша отговорност е да си разпределяме времето подобаващо, за да ни стига за всички ежедневни задължения и поставени задачи. Не решавайте в последния момент, а планирайте с дни и седмици напред графика си, за да можете с лекота да правите всяка следваща крачка.
  4. Дисциплина в здравето – Никой не е застрахован, че един ден няма да се поболее от тежка болест, но всеки сам е отговорен за рисковете. Здравословният начин на живот е основно въпрос на дисциплина. На всички ни се иска понякога да съгрешим с още едно парченце шоколад или още една чашка от любимото уиски, но само дисциплинираните личности успяват да устоят на изкушението, което има значение за крайната им цел.
  5. Дисциплина в познанията – Невъзможно е човек да знае и разбира от всичко. Не е и нужно. Мнозина правят тази грешка, че се опитват да научат всичко, като в крайна сметка се оказва, че не знаят нищо. Дисциплината ще ви даде фокус, за да се превърнете в истински експерт в дадена област. За всичко останало са ви нужни общи познания, за да си създадете цялостна перспектива за света.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Success