Хамилтън направи необходимото, за да запази интригата до последния старт

Формула 1 този сезон е решила да ни предложи много драма, тъй като до преди няколко старта всички смятаха, че Нико Розберг е недостижим в класирането, до ето, че две седмици преди финалния старт в Обединените Арабски Емирства германецът ще трябва да се добере поне до второто място, за да спечели титлата от шампионата.

Причината за драматичния завършек на сезона е в шофирането за последните няколко етапа на Люис Хамилтън, който се доближи на 12 точки до съотборника си в генералното класиране.

Малко математика показва, че, ако двамата заемат първо и второ място на 27 ноември, тогава Розберг ще бъде короноват за шампион, но всякакво друго класиране, освен една от първите две позиции за него, ще направи британеца победител.

По време на Гран При на Бразилия обстановката бе много усложнена, благодарение на капризите на времето.

Етапът стартира дори с кола за сигурност, което осигури спокойствие на лидерите без да има опасност някой от по-задна позиция да приложи агресивна стратегия в първите метри.

Катастрофата на Фелипе Маса също се отрази много на класирането, защото Макс Верстапен от Red Bull можеше спокойно да задмине Розберг и да го принуди след две седмици да се бори за първото място. За жалост от към интригата това не се случи, макар и да не се оказа фатално.

Ще проследим със завишен интерес състезанието в края на месеца, защото изненадите смятаме, че тепърва предстоят във Формула 1.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Gong

Коментари