Колко точно калории изгаряш по време на секс

Мисля, че вече сме изяснили темата, че сексът не може да замести кардиото, нито пък кардиото да замести секса. По втората тема е излишно дори да го подлагаме на дискусия, докато първата все още създава известни колебания сред хората.

Нека сега обърнем внимание на научните изследвания, защото там можем лесно да си направим равносметка с помощта на проста математика.

Мъжът с идеално телосложение се смята, че е 180 сантиметра висок и тежи 80 килограма.

При секс той изгаря средно по 3.5 калории на минута, което прави 210 на час. Сами осъзнавате, че това е смешно малко, ако целите да топите тлъстинките.

Още повече – колко са способни да мандръсат булката по цял час? Да, два-три пъти в годината сигурно се случват такива маратони, стига да си в двайсете си.

Други изследвания показват, че сексът обикновено трае до 6 минути. 6 по 3.5 прави 21 калории. Изяждаш един шоколадов бонбон и вече целият ти труд е отишъл по дяволите.

Съветът ни е да продължиш да си правиш средностатистически шестминутен секс и поне три пъти в седмицата да отделяш по 50-60 минути за фитнеса. Остави самозаблудата настрана.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Greatist