Синдром на посторгазмичната болест

Мнозина сигурно се усмихват в момента, когато всъщност трябва да са със сериозна гримаса на лицето, защото става дума за истински сексуален проблем, афектиращ мъжете по целия свят.

До скоро сексолозите смятаха, че проблемът е мит, докато д-р Марсел Уалдингер от Холандия не доказа съществуването му в тестова група хора, проявяващи склонност към боледуване след сексуален физически контакт без това да бъде свързано с познатите венерически болести.

Синдромът на посторгазмичната болест представлява нещо подобно на настинка, като се проявява винаги след изпитване на оргазъм.

Симптомите са отпадналост, запек, треска, зачервено гърло и сърбеж в очите, а продължителността му трае между 2 и 7 дни.

На този етап данните са прекалено оскъдни, защото все още мъжете по света го смятат за нелепо и прекалено срамно, за да се подложат на изследвания, които да помогнат за откриването на лек.

И все пак се смята, че голям процент на популацията страда от този синдром, което им пречи за воденето на пълноценен полов живот, път било то и чрез самозадоволяване.

Съветите на д-р Уалдингер са да се обръщаме към своите лични лекари, ако наблюдаваме подобни реакции на организма ни след оргазъм, защото само така ще може да се намери адекватно лечение, а пренебрегването на проблема единствено може да го задълбочи.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Inside Hook