Как да преодолееш факта, че жената вади повече пари от теб

На днешно време не е никак невъзможно една жена да изкарва повече пари от съпруга си. Но това по никакъв начин не значи, че мъжете се примиряват с този си недостатък. И все пак – щом жените толкова години се задоволяваха с тази позиция, значи и ние можем да се научим на малко смирение по отношение на семейните доходи. Ето няколко начина за справяне с проблема.

  1. Започни да се трудиш повече – Ако мъжкото ти достойнство търпи щети, значи е време да направиш нещо по въпроса, а не да стоиш и да се самосъжаляваш. Щом ти е такъв проблем, че жената изкарва повече зелено от теб, направи всичко възможно, за да оглавиш семейната класация.
  2. Възползвай се от успеха ѝ – Тук не става въпрос да се превърнеш в хрантутник или неофициално жиголо, а просто да се наслаждаваш на добрия семеен бюджет. Наслаждавай се на подаръците, които ти прави, давай повече идеи за семейното ви благоденствие и отдавай ѝ заслуженото за успеха.
  3. Осъзнай, че главата на семейството е не онзи, който изкарва парите, а онзи, който взема решенията – Ролята на мъжа е да носи сигурност в дома, която невинаги е свързана с финансовото обезпечение на нуждите. Има много по-важни неща от тях, като да речем възпитанието на децата. Ролята на майката тук е по-важна, но здравата мъжка ръка е това, което кара децата да изпитват страхопочитание към родителите си, защото за тях няма значение, дали мама или тате плаща сметките, а има значение, кой раздава по-лоши шамари.
  4. Прояви смирение – Рядко ще ме чуеш да ти давам такъв съвет, но, когато става въпрос за семейните отношения, човек е много важно да проявява смирение на моменти. Това да си прав не значи, че винаги трябва да си „отгоре“ в споровете. Разбере, че, щом тя е по-успешна в бизнеса от теб, значи по-често в живота може да се оказва права, отколкото ти се иска да признаеш понякога. Знай, че съдбата никога не греши.

Автор: Десислав Янкулов