Доналд Тръмп е новият президент на САЩ

Един от най-важните лидерски постове в света смени собственика си. Америка избра своя нов президент в лицето на строителния магнат Доналд Тръмп, въпреки всичките прогнози и агитации от страна на световноизвестни хора в сферата на шоубизнеса.

На практика до преди седмица никой не мислеше, че Тръмп ще успее да спечели гласовете на американците, особено след скандалното видео, в което коментира открито сексуалността си.

Е, днес Хилари Клинтън трябва да признае победата на опонента си, защото той спечели 289 електорални гласа срещу 218 за бившата първа дама и държавен секретар.

Първите думи на новия световен лидер бяха:

Благодаря много на всички! Извинявайте, че ви накарах да чакате. Това е сложен бизнес.

Опасенията на мнозина са, че Тръмп нееднократно заяви готовността си да прилага крайни мерки в името на целостта на страната. Политиката му срещу нелегалната емиграция е подлагана на редица дискусии, както и намеренията му да сближи позициите на САЩ с Русия.

Вълната от недоволство в момента е висока сред опонентите му, като дори сайтът за миграцията към Канада се срина под наплива от посещения. Петролът и доларът също поевтиняха значително.

Сега определени ни предстоят няколко много интересни години в световната политика, като след Brexit видяхме и подобна драстична промяна отвъд Океана.

Автор: Десислав Янкулов