Близо 15% от студентите са имали връзка с преподавател

Това сочат данните от едно изследване в САЩ, проведено сред повече от 2000 настоящи и бивши студенти в различни колежи и университети из страната.

Ако трябва да сме по-точни, 14.04% са признали за аферите си, а това прави повече от един на всеки десет души, което си е доста фрапантно само по себе си.

Изследването разглежда още няколко различни аспекта в това отношение.

Проследена е инициативата от двете страни. Мнозинството отчитат, че професорите са тези, които първи проявяват интерес, макар разликата да не е особено голяма. 45.45% са посочили преподавателя, като инициатор, а 33.45% отдават закачката на студента. 21.09% не са сигурни или смятат, че е било взаимно влечение.

Сигурен съм, че в момента мнозина смятате, че младите студентки го правят, за да повишат оценките си, но въпросното проучване дава други резултати по тази тема. Цели 63.6% смятат, че интимността е била плод на взаимно физическо и психическо привличане. 26.5% го отдават на тръпката от забраненото, а едва 3.6% си признават, че са го направили с цел по-висок успех.

Запитани, дали съжаляват, анкетираните са почти категорични, че няма за какво, но в същото време повечето се стараят да запазят тази информация за себе си.

Преподавателите по различни видове задълбочена наука са тези, които представляват най-голям интерес за своите студенти. 19.6% са отбелязали именно тях, като обект на плътските си удоволствия. Следват ги математиците, литературоведите и социолозите. Най-слаб интерес има към преподавателите по чужд език и спорт, като и в двете дисциплини аферите са сведени до нищожните 2.9%.

По отношение на пола на студентите с афери можем да кажем, че мъжете преобладават, макар и с малко. 57.24 на 100 са те, докато 0.35% са онези, които не са успели да се самоопределят или по-скоро не са желали да го направят.

Е, изглежда, че не е никакъв мит това, че във висшето образование професорите умеят да се възползват от по-младите студенти, като само изненадващо е, че мъжете по-често са прегрешавали със своите преподаватели.

Автор: Десислав Янкулов Източник: FHM