Шест тайни за успешно отслабване

Според статистиката, средностатистическият човек се опитва да отслабнете най-малко четири пъти годишно. Но усилията само при 1 на всеки 100 души се оправдават и той може да сподели своя успех.

Според д-р Роджър Гулд, един от най-известните експерти по емоционалното хранене, нашите емоции, а не липса на воля, са пречка за загубата на тегло. Ето защо ви представяме няколко тайни, които трябва да знаете преди да започнете борбата с килограмите:

Бъдете последователни

Винаги е много трудно да започнете диета, която изисква да ядете само плодове и зеленчуци, при положение че досега сте яли основно бързи храни.

Това е голям стрес за тялото ви и то ще реагира според това. Не правете рязка промяна, а започнете с малки стъпки.

Следете прогреса си

Вярвате или не, много важно е да следите внимателно прогреса си. Това ще ви даде реална представа за това колко килограма губите. В много случаи ще минат месеци преди да видите забележителна промяна в тялото си, затова, за да не губите мотивация, следете прогреса си.

Бъдете физически активни

Здравословният диетичен план ще ви помогне да свалите килограми, но е много важно да комбинирате доброто хранене с някаква физическа активност. Понякога дори само ходенето може бъде добро решение.

Търсете подкрепа от семейство и приятели

Подкрепата на хората около нас е много важна, когато сме на диета. Те знаят, че когато се поддадете на изкушението, ще се чувствате виновни след това, така че могат да ви напомнят да бъдете внимателни с по-калорични храни. Това е техният начин да ви подкрепят в битката с килограмите.

Определете метаболитния си тип

Ако чувствате, че правите всичко, за да губите килограми, но нямате някакви забележителни резултати, може да се окаже, че има проблем. Но преди да се откажете, помислете за вашия метаболизъм. Ако е слаб, заредете се с търпение и не се предавайте, резултатите ще дойдат, но по-бавно.

Всяка диета изисква и наблюдение

Ако решите са започнете диета, помислете дали не е добре да се свържете с добър диетолог, който да ви наблюдава и съветва. Запомнете, всички онези „чудни диети“, които ви обещават да свалите килограми за нула време, крият сериозен риск за здравето.

Нискокалоричният план ви лишава от важни хранителни вещества за функциониране на тялото, което може да доведе до ментални или физически последствия.

Автор: TheM; Източник: lekuvai.bg