Михаел Шумахер показва окуражителни знаци

Бившият технически директор на Ferrari, с когото Скудерията постигна най-големите си успехи във Формула 1 Рос Браун, зарадва феновете на Михаел Шумахер с информация, че във възстановяването на легендарния пилот отново има прогрес.

Шумахер пострада тежко при падане на ски в края на 2013 година, след което прекара 6 месеца в кома и претърпя няколко тежки мозъчни операции, които според лекарите, са му спасили живота. След това Шуми беше преместен в дома му до Женева, за да се възстановява от операциите, а съпругата му Корина и мениджърът му Сабине Кем наложиха пълно информационно затъмнение за това какво е здравословното състояние на 7-кратния световен шампион.

През миналия месец адвокат на семейство Шумахер официално опроверга в съда твърденията на германско списание, че Михаел е проходил.

„Семейството на Михаел е решило той да се възстановява на спокойствие и ние трябва да уважаваме това – обясни Браун пред ВВС. – Но има окуражаващи признаци при възстановяването на Михаел и всички ние всеки ден се молим те да стават повече.

„Сега има много спекулации за състоянието на Михаел, но огромната част от тях не са верни. Продължаваме да се молим състоянието на Михаел да се подобрява, за да можем един ден да го видим отново сред нас, напълно възстановен от ужасните контузии.”

Рос Браун усилено е спряган за новия спортен шеф на Формула 1, като завръщането му се дължи на усилията, положени от новия собственик на световния шампионат – американската компания Liberty Media.

Браун и Шумахер поддържаха много близки отношения преди инцидента на германеца. Под ръководството на като технически директор в Benetton и Ferrari Михаел Шумахер спечели всичките си 7 световни титли, а за сезон 2010 във Формула 1 Браун, вече като шеф на Mercedes успя да върне Михаел в световния шампионат и той кара три сезона за германския тим.