11 грешки, които ви пречат да станете милионер

Няма сигурен начин човек да стане милионер.

Има обаче няколко стъпки, които може да направите, за да поемете в правилната посока към богатството. Както има и пречки, които биха могли да блокират пътя ви.

За да определят тези препятствия, от BussinesInsider  избраха 11 отговора от запитването „Кои са най-големите препятствия, които не ми позволяват да стана милионер“ вQuora.

1. Липса на решителност

Липсата на постоянство и решителност, нужни за преодоляване на трудни времена  и тежки поражения по пътя към богатството, може да ви попречи да достигнете крайната си цел, според коментара на Лукас Шуекендейк в Quora.

„Не е толкова просто, като например да се каже, че не го искат достатъчно силно или, че не са готови да работят здраво, за да го постигнат. Проблемът идва най-вече от вътрешната борба в самият човек“, обяснява той.

„Да станеш милионер не означава да ходиш от място на място, печелейки пари с усилен труд . Да станеш милионер означава да започнеш едно пътешествие, което да те преобрази в човек, способен да се справи с управлението на един милион долара.“, пише потребителят в своя отговор.

2. Не опитвате да осъществите идеите си

„Едно е да достигнете до идеи, които биха могли да ви донесат милиони долари, а съвсем друго е да предприемете действия за тяхното осъществяване.“, казва потребителя Брус Крос. „Милионерите не седят на едно място, гледайки как другите напредват в живота. Те предприемат действия, за да постигнат целите си.“, добавя той. Изглежда, че на подобно мнение е и милиардерът Марк Кюбан, който отбелязва в коментар за списанието „Men’s Fitness“, че добрата и лошата идея могат да бъдат различени като се погледне „дали човекът с идеята е успял да създаде компания около нея.“

„Идеите са безполезни, докато не се направи нещо с тях“, каза Кюбан.

3. Липса на креативност

„Ако нямате идеи, вие сте обикновен гражданин. Обикновените граждани не изкарват милиони“, пише Джеймс Алтъчър в Quora.

Той сравнява процеса на достигане до добри идеи с физическата тренировка. Ако не ходите на фитнес в продължение на две седмици, ще бъде трудно да се върнете във форма. Същото важи и за стойностните идеи.

„Лошите идеи са полезни. Трябва да измислите най-малко 100 или дори 1000 лоши идеи, преди да достигнете до една добра.“, коментира Алтъчър.

4. Не създавате професионални връзки

Множество потребители на Quora посочват добрата мрежа от професионални контакти като основен елемент на успеха, споделян от повечето милионери.

„Няма да постигнете нещо важно в живота, ако прекарвате времето си с мързеливи хора, които не се интересуват от разумното управление на своите финанси.“, предупреждава Брус Крос.

Той акцентира над стойността на създаването и развиването на контакти в рамките на вашата индустрия и търсенето на ментори, които да ви насочат към правилните инвестиции.

5. Опитвате да угодите на всички

Не си губете времето в опити да задоволите желанията на всеки. Фокусирайте се над личните си цели.

„Някои хора няма да ви харесат, няма да повярват във вашата визия и няма да ви последват по пътя, в който вярвате.“, коментира Сол Кропман вQuora. „Може да са велики хора, но просто да не са точните за вас, а това означава, че не трябва да се тревожите за тях.“, добавя Кропман.

6. Не засичате вашия напредък

Как ще разберете дали сте близо до осъществяването на вашата цел, ако не следите прогреса си?

„Склонни сме да се превърнем е в човека, който нашият прогрес показва, че сме. За това е добре да проверявате до къде сте стигнали, поне веднъж в седмицата.“, пише Селваж Мудали в Quora.

7. Избягвате рутината

Има защо успешните хора, като Джак Дорси, Ариана Хъфингтън и Барак Обама, да следват ежедневен график. Причината е, че рутината работи.

Следването на ясно установен график помага за елиминирането на умората от вземане на решения, или с други думи това е материализираната идея, че хората имат ограничено количество психическа енергия, която могат да използват в рамките на ден.

Човек изразходва тази енергия  всеки път, когато взема някакво решение, независимо колко малко и незначително е то, като например какво да облечете за работа.

„Не става въпрос да  копирате рутината на Ричард Брансън или на Стив Джоб. Смисълът е да създадете своя собствена и да се придържате към нея.“, коментира Сол Кропман. „Ако искате, може да ставате и в 4 през нощта, но най-важното е да си изградите реалистичен график, с който да не изневерявате.“, пише Кропман.

8. Настанили сте се твърде удобно

Ежедневен график ще ви помогне да рационализирате дните си и да предотвратите загубата на психическа енергия за малките решения, осигурявайки ви един комфортен живот, който може да изцеди всичката ви мотивация и желание за натрупване на богатство.

„Ако искате да станете милионер, трябва да бъдете упорит и да се стремите към нещо по-голямо.“, пише Кори. А. Мартин в Quora. „Трябва да осъзнаете, че работата, необходима за постигането на успех, може да ви бъде неприятна.“, предупреждава той.

9. Прекарвате време в компанията на токсични хора

Хората, с които се заобикаляте, влияят на производителността повече, отколкото предполагате.

„Токсичните хората във вашия живота ви ще ви завлекат надолу“, коментира Джеймс Алтъчър. „Добрите хора във вашия живот ще ви обичат и ще ви вдъхновяват. Едните дърпат нагоре, другите надолу. Позволете на добрите да спечелят.“, пише той.

10. Грижа ви е само за парите

Потребителят Селваж Мудали обяснява, че има два вида хора: тези, които се концентрират единствено върху нещата, които им изкарват пари и тези, които се фокусират върху създаването на продукти и компании, оставящи своя белег върху света.

Втората група „обича това, с което се занимава и вярва, че парите са инструмент, който ще им помогне да се занимават още повече с това, което обичат.“

Разработването на ясна визия на вашата фирма ще бъде трудно, ако единствената ви цел в бизнеса е правенето на пари.

„Въпреки че е напълно възможно е да намерите продукт, който всеки иска да има и да забогатеете от неговата продажбата, най-успешните бизнеси преследват постоянно развитие и растеж и реинвестират парите си в безмилостното преследване на високи постижения.“, добавя той.

11. Обвинявате другите

Единственият човек, който може да ви направи милионер, сте самият вие.

„Богатите просто си гледат работата и търсят вината в себе си. Много хора обичат да обвиняват останалите за всичко, а това няма да ги доведе до никъде.“ , пише потребителя Пуреум Ким в коментара си за Quora.

Източник: Manager.bg