Пешеходни пътеки в Пазарджик лъснаха с надписи: „Огледай се! Един живот“

Идеята е на две младежки организации в града, които подемат инициатива за по-безопасно шофиране и преминаване на пешеходните пътеки от хората в града.

Идеята е надписите по тротоарите да привлекат вниманието ви и да ви накарат наистина да се замислите, когато пресичате на пешеходна пътека, защото рисковете от инцидент са огромни и то не само в града от Централна България.

Рогаракт клуб Пазарджик“ и „Съветът за младежка политика“ са двете организации, реализиращи тази идеята. Те са боядисали голяма част от пешеходните пътеки на натоварените булеварди и улици в града, като предстои разширяването на идеята до национално ниво.

От „Рогаракт“ са именно организация, която оперира в повечето градове в страната и при положителни резултати от идеята те ще направят нужното, за да подобрят пешеходното образование навсякъде.

Пазарджик междувременно се слави, като един от градовете с най-ниска шофьорска култура. Шофьори и пешеходци не зачитат правото на околните за участие в движението и това нерядко води до редица леки и не до там леки инциденти на пътя. Надявам се, че „Огледай се! Един живот“ ще има положителен принос към промяната!

Автор: Десислав Янкулов Източник: PA-Media.net