Короновахме Мисис България 2016 – Десислава Ценкова

Имах изключителното удоволствие да стана част от благотворителната церемония по награждаването на най-красивите омъжени българки за 2016. Събитието се състоя в ресторанта на столичния хотел „Монтесито“, където ни бяха представени 11-те финалистки, измежду които се отличиха четири красавици.

Победителка в конкурса и „Mrs. Bulgaria“ 2016 World стана Десислава Ценкова от Велико Търново, която смая журито с изключителната си фигура, красота, сексапил и не на последно място професионална амбиция за успех.

Тя работи в сферата на недвижимите имоти, като междувременно е дипломиран икономист.

Тук е моментът да вметнем, че едно от най-важните условия за участие в конкурса е интелектът на жените. Всяка една от тях е с висше образование, макар мнението на обществото винаги да е било погрешно за жени, състезаващи се в подобни конкурси. Мисис България е всичко друго, но не и конкурс за празноглавки.

Трите подгласнички на Ценкова получиха и своето признание, като всяка прибра у дома корона и титла, за да може заслужено да се похвали за личния си успех.

Mrs. Bulgaria“ 2016 Millenium стана Виктория Драганова-Николова. Тя представляваше родния си град Ямбол, където се изявява, като гримьорка.

Mrs. Bulgaria“ 2016 Europe е Йовка Гургуриева-Стефанова от Стара Загора. Тя привлече вниманието към себе си с израза: „Красотата е в малките неща и сърцата на големите хора.

Mrs. Bulgari“ 2016 Universe стана представителка на София в лицето на Лора Михайлова–Акбари. Тя е омъжена за чуждестранен хубавец, с когото се радват на щастлив семеен живот.

Говорейки за семействата на дамите, няма как да не споменем и за една от най-важните части от конкурса, а именно представянето на най-близките на всяка една от претендентките. Съпрузи, деца и придружители излязоха, за да похвалят своите фаворитки пред журито и гостите, макар мнозина да изпитваха известно притеснение от възможността за такава публична изява.

За финал смятам да завърша с един коментар, тъй като съм убеден, че всеки от вас би искал да се докосне малко или много до лъскавия свят на подобно пищно събитие.

За разлика от други конкурси, Мисис България не събира на едно място така наречения български хайлайф, за да им даде още една възможност, за да се покажат пред камери и фотоапарати. Гостите в залата бяха доста отбрани, като основната част бяха близки, роднини и приятели на самите участнички. Естествено, не липсваха и популярни имена, но всички те бяха под някаква форма част от модния бизнес. В организационно отношение получихме отлично отношение от домакините си. Кетърингът бе на ниво, както и цялата обстановка предразполагаше към подобен тип изискано събитие. Най-любопитното от всичко бе благотворителната инициатива, която подкрепя пластичната операция на жена, претърпяла двойна мастектомия. Всички гости имаха възможност да се включат в томбола за награди, предоставени от основните спонсори, а събраните средства изцяло отиват за въпросната операция. Две красавици продаваха и бутилки българско вино със същата цел, за да се съберат, колкото се може повече средства.

В моите очи конкурсът Мисис България 2016 бе един голям успех. Аплодирам всяка една от участничките, дръзнали да се появят пред нас във въпросната вечер, като сред тях най-голямо уважение заслужават онези с големи семейства и невероятен външен вид, въпреки очевидно напредната си възраст. Направо завидях на съпрузите, които са благословени с подобни съпруги.

Автор: Десислав Янкулов Снимки: Luxury Life