Научни доводи за по-редовен секс

Съмнявам се, че някой изобщо има нужда от такива, но въпреки това не знаеш кога би имал нужда от подобен коз в спора със жена си, дали „точно сега е моментът, да го правите“ или не. Вади тефтера и записвай.

Статистиката сочи, че мъжете, които правят секс поне два пъти седмично, имат далеч по-малък риск от сърдечни заболявания, в сравнение с онези, които го правят не повече от веднъж месечно.

Друг плюс е, че сексът е естествено болкоуспокояващо, защото по време на акта мозъка изпуска ендорфин, а именно този химикал е отговорен за чувствителността в тялото ни.

Това важи и за двата пола.

По отношение на добрия сън, мъжете и без наша помощ сигурно знаят, че той помага за по-лесното, бързо и приятно приспиване. За жените от съществено значение е отпускането в областта на таза. Именно там жените изпитват най-голям дискомфорт, което пречи на затварянето на очите.

Дано сме успели да ти помогнем, макар да сме сигурни, че, ако половинката ти не иска секс, ще намери на три, а милион оправдания, за да не. Какво да ги правиш? Жени!

Автор: Десислав Янкулов Източник: Maxim