8 трика, които помагат да станете сутрин за тренировка

Наближава зимата, сутрин става студено, дори в собствената стая. Каква сила може да ни накара да станем в студения сумрак, за да излезем да потичаме?

Редакторите от The Insider споделят няколко трика, които може и да не сработят при всеки човек, но все пак ще ви помогнат да откриете своя начин и стимул да не прекъсвате здравословния си навик да ставате рано сутрин, за да потренирате.

Ето ги и тях:

1. Привикнете да ставате рано, дори и да не отивате на фитнес.

Комбинацията от ставане от леглото преди изгрев и започването на тежка тренировка наистина е неприятна. Така че направете ранното ставане рутина. Дори в дните, в които нямате планове да тренирате, а просто да се срещнете с приятели за закуска, да се насладите на тихата утрин у дома, или дори да отидете на работа малко по-рано. Щом придобиете навика да ставате рано сутрин, няма да е такава голяма пречка, когато трябва да станете и за тренировки.

2. Кажете си, че трябва да пробягате само километър.

Психическата нагласа каква тежка тренировка ви предстои често възпрепятства ранното ставане. Така че си кажете, че ще направите съвсем лека тренировка, а после може да я удължите, колкото пожелаете.

3. Стимулирайте се с хубава музика.

Ако имате любим изпълнител, или сте попаднали на ново страхотно парче, което искате да слушате отново и отново, заредете си любимата музика за тренировката и не си позволявайте да я слушате преди това. Така ще имате допълнителен стимул, очаквайки с нетърпение да се насладите на любимите песни.

4. Направете тренирането неоспоримо.

В деня за тренировки не допускайте да обсъждате със себе си, дали е необходимо точно днес или точно сега. Приемете го като запис за състезание, от което не можете да се откажете, независимо дали се чувствате подготвени или не. Нямате избор, трябва да се явите, т.е. да станете рано сутрин и да тренирате.

5. Запишете се за ранните часове.

Изобщо не се гледа с добро око на човек, който закъснява с 15 минути. Това е смущаващо и неуважително към инструктора. Ако се запишете за часове, които започват в 7 сутринта, ще трябва да сте категорични,  че ще сте там точно в 7 часа сутринта.

6. Спомнете си за приятелите, които ще ви държат отговорни.

Споделете плановете си за трениране с вашите приятели и очаквайте техните въпроси за това как е минала тренировката. Дори и да не ви следят постоянно, или да не се интересуват, приятелите ви ще се превърбнат в своеобразен коректив на вашия мързел.

7. Напомнмете си, колко страхотно ще се чувствате през останалата част от деня.

Помислете колко невероятно ще се чувствате по-късно! Ще бъдете така заредени! Ще сте постигнали толкова много от 8 часа сутринта! Повтаряйте си положителни мантри. Самовнушавайте си колко сте добродетелни и дисциплинирани. Променете отношението си към фитнеса. Вместо да мислите за тренировките като за една трудна и болезнена активност,  погледнете на тях като нещо забавно и продуктивно.

8. Пийте повече вода преди лягане.

Ставането от леглото винаги е най-трудната част. Но ако е абсолютно необходмо да отидете до тоалетната, то с две чаши вода преди лягане бързото изправяне ви е гарантирано. Ей, този съвет работи!