Как да удължим живота на батерията на телефона

През последните години ежедневието на много хора се ръководи от това дали батерията на телефона е заредена или не.

Според Райън Линдстром, инженер Продуктово развитие в Sprint, проблемът с „изцеждането“ на батерията е един конкретен. Всички устройства са различни обаче и автономната работа зависи от редица фактори.

Налице са няколко решителни стъпки за удължаване на работата на батерията на телефона.

Да ги разгледаме.

1. Спрете забавните занимания

С мъка ви го казваме, но трябва да спрете да използвате телефона за любимите си дейности. Те изчерпват цялата батерия.

Според Линдстрьом, ползването на камерата, играенето на игри и гледането на видео са най-бързите начини за разреждане на батерията.

Освен това устройството се нагрява. А щом това е факт, определено батерията се изчерпва. Ако ви предстои ден, далеч от контакти и резервни батерии, избягвайте да занимавате телефона си с игри, снимки и видеа.

2. Затворете всички изцеждащи батерията приложения

Лесно е да се увлечете и да свалите на телефона си редица мобилни приложения. Някои от тях работят „тихо“, разходвайки ценната батерия.

3. Проверете Wi-Fi връзката

Използването на wi-fi на новите телефони всъщност запазва батерията. Как така?

Когато не сте активно използващи wi-fi, устройството използва енергия, за да сканира за интернет, за да пести батерия. Но това е положително: много по-щадящо е телефонът да черпи интернет от устройство на няколко метра от него, отколкото от рутер от по-далеч.

4. Настройте екрана

Може да регулирате яркостта, а също така и да нагласите по-кратко време за изгасване на екрана, когато оставите телефона настрана.

5. Преминете на икономичен режим

За известни периоди от време през деня можете да настройвате телефона на икономичен режим. По този начин ще пощадите батерията и тя ще ви служи по-дълго време.

6. Изключете локациите

Това усилие ще ви спести много заряд. Да знаете обаче, че ще повлияе върху приложения като тези за проследяване на фитнес постиженията и социалната мрежа.

7. Обновете до последния ъпгрейд

Ако постоянно отлагате ъпгрейдването на софтуера, май е добра идея да престанете. Обновяването на операционната система и старите приложение ще оптимизира производителността на телефона и ще се отрази върху автономната работа.

8. Инвестирайте в мобилно зареждащо устройство

Срещу скромна сума можете да се снабдите с решение на своите проблеми.