Най-скъпоплатените починали звезди

Това, че те са приключили земния си път, не значи, че са приключили да печелят пари. Е, едва ли ще им трябват такива, където и да са в момента, но поне наследниците им се наслаждават на сериозни финансови постъпления.

Списание Forbes публикува списък с най-богатите починали звезди за 2016, като въпросната година се използва за финансовите им постъпления, а не за годината, в която са починали.

Лидер в класацията е „Краля на попа“ – Майкъл Джексън, който е изкарал повече пари, отколкото всички останали в десетката взети заедно.

Джако е донесъл печалба от $825 милиона, като цели $750 милиона идват от продажбата на колекцията му с плочи на Бийтълс, която придобива за едва $47.5 милиона през 1985.

Дори да приспаднем тази сума, певецът пак щеше да е донесъл на наследниците си повече от $70 милиона и пак щеше да е на първото място.

След него се нарежда Чарлс Шулц – карикатурист от Калифорния, чиито творби и днес се търгуват по-скъпо, отколкото приживе, което доказва максимата, че един художник става истински оценен едва след смъртта си. Печалбите от него за 2016 са в размер на $48 милиона.

Трети в класацията се нарежда Арнолд Палмър и неговите $40 милиона, който са наследството, което остави тази година, когато почина в края на септември. Палмър е смятан за един от най-великите спортисти в историята, като в средата на миналия век се превърна в най-голямата звезда на голфа.

Десетката се запълва още от Елвис Пресли ($27 милиона), Принс ($25 милиона), Боб Марли ($21 милиона), Тиъдър Жизел ($20 милиона), Джон Ленън ($12 милиона), Алберт Айнщайн ($11.5 милиона) и Бети Пейдж ($11 милиона).

Автор: Десислав Янкулов Източник: Forbes