Maserati ще пуснат своя електромобил през 2020

Италианската марка луксозни автомобили работи усърдно по процеса за пускане на първия си изцяло електрифициран автомобил до края на 2019 или началото на 2020.

Браншът залага изключително много на тази нова ниша в автомобилостроенето, като основна причина за промяната е навлизането на Tesla на пазара, където традиционно лидерите са съвсем други.

Всички големи компании обявиха публично, че инвестират много в своите модели на ток, като Maserati са едни от последните в този списък.

Те все пак успокояват привържениците си, че причините за това са свързани с амбицията, че на първо място трябва да се запази идентичността на марката, която винаги е произвеждала спортни автомобили с автентичен звук на двигателя.

Любопитно е, как всъщност ще се запази ръмженето под капака, когато при електродвигателите нивото на децибелите е драстично занижено, тъй като няма горивно възпламеняване, а се използва единствено електрически заряд от батерии.

Наистина ще е любопитно да видим, какво ще измайсторят Maserati в следващите няколко години, когато се очаква да има истински бум на колите, задвижване само от електричество.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Car & Driver

Коментари