И жените трябва да се научат на поведение във фитнеса

Нали не си мислехте, че само мъжете не знаем, как да се държим, докато сме в залата? Естествено, че мацките също имат своите трески за дялане. Те дори често са повече от тези при нас, защото до преди няколко години във фитнесите рядко се срещаха жени, а днес съотношението е към 60/40.

Ето, какви са досадните грешки, които допуска нежния пол в залата:

  1. Обличат се неподходящо – Едно е да си с удобни за спорт дрехи, съвсем друго е да си прикрила зърната и вулвата си с две парцалчета, че да не си хептем по без нищо. Спортното облекло има няколко функции.

    На първо място то трябва да ви създава комфорт за атлетически упражнения и да не пречи на нормалното им изпълнение. На второ – трябва да обират потта ви и да създава адекватно охлаждане на мускулите. И това е. Фактът, че изглеждате секси в клин, не е целящ ефект, а е просто страничен.
  2. Прекарват половината си време пред огледалото – Мнозина твърдят, че мъжете сме далеч по-суетни във фитнеса от жените, но истината не е такава. Познавам прекалено много хора, които използват огледалото по предназначение, а не, за да задоволяват естетическото си себелюбие. Причината да има огледала е те да ви помагат при изпълнението на упражнение. С тяхна помощ внимавате, за да не допуснете грешка, която да доведе до контузия. Едва ли точно фитнесът е мястото, на което да си правите фотосесия с телефона или да си оправяте прическата.
  3. Носят грим – Това е не само глупаво, но и смехотворно. Отишли сте на кафене или сте отишли да се потрудите малко за здравето си? Никой не е казал, че трябва да изглеждате, като мечка след зимен сън, но оставете фон дьо тена и изкуствените мигли за дискотеките в Студентски град. В залата са ви нужни само чисти дрехи и ластик за коса.
  4. Не оставят телефона – Една тренировка във фитнеса трябва да трае не повече от 40-50 минути, максимум час. В чисто спортен смисъл това е времето, в което оптимизирате усилията си, за да са във ваша полза. Тренировки по час и половина носят повече негативи, отколкото позитиви. В случаите, в които сте с телефон в ръка, на практика си обезсмисляте парите, дадени за днешната тренировка. Толкова ли не можете да издържите, че клюките да не изчакат един час от денонощието? Или пък сигурно сега е времето да си пишете мръсотии с гаджето? Телефонът във фитнеса се използва само и единствено при спешни случаи или когато го ползвате за личната си музикална плейлиста!
  5. Държат се враждебно – Момичета, не всеки, който се опита да ви заговори, цели да ви разкъса спортното сутиенче. Подхождайте положително към хората и ги поставяйте на мястото им, когато се наложи. С нахалниците трябва да се държите остро и грубо, но с нормалните хора е добре да се придържате към доброто възпитание. Някой може просто да иска помощта, която често е достатъчно да дръпнете с минимално усилие щангата, за да не си я изпусне на главата. Едва ли ще си счупите нокът, ако се отзовете.

Автор: Десислав Янкулов