Разбита е една от най-големите организации за трафик на жени

Американските специални служби са постигнали огромен успех след двугодишно преследване на една от най-големите организации за трафик на жени в света.

Бандата оперирала по оста Тайланд – САЩ, като години наред мамели млади жени от Банкок, обещавайки им, че ще изпълнят американската им мечта, но вместо това ги превръщали в секс робини на територията на целите Съединени Щати.

До този момент са заловени 17 души от престъпната групировка, като се смята, че има още неколцина, успели да се укрият по време на мащабната операция за залавянето им.

Властите изнесоха публично сведения, доказващи, че броят на отвлечените жени наброява стотици, като дори към този момент се установява самоличността на още и още момичета.

Измамата звучи добре позната. Млада девойка от един от най-развратните градове в света иска да промени живота си, като потърси промяната в Америка. Среща обаятелен непознат, който ѝ предлага помощта си, като в замяна иска от нея да изплаща дълг в размер на $60 000. Предложението е всичко да се поеме от него първоначално, а, когато момичето си намери работа в САЩ, да започне лека-полека да връща дълга си. Въпросният се грижи отлично за жертвата, като ѝ осигурява всичко – виза, билети, подслон и всичко останало, което е свързано с емиграцията от азиатската страна.

Проблемите започват веднага, щом жертвата попадне на американска земя. Там тя бързо осъзнава, че е попаднала на погрешните хора. Налага ѝ се да търси сериозен физически и психически тормоз. Принуждават я да си направи пластична операция, ако такава е нужна, за да бъде по-атрактивна на пазара на проституцията. След като е укротена, тя бива изпратена в някой щат, където престъпниците са организирали бордеи. Там тя бива продадена или отдадена под наем на собственик на незаконен публичен дом.

Все пак ѝ е обещано, че първоначалната сделка с изплащането на дълга от $60 000 е в сила и тя ще започне да го изплаща, когато започне да работи и да носи пари. Лошото е, че процентът от заработеното на дневна база е нищожен и на практика жената остава робиня, докато представлява интерес за клиентите.

Всичко това приключва в този момент за въпросните престъпници, защото съвместната акцията на международните и местни власти е дала изключително позитивен резултат.

Това, което предстои, е социалните служби да се погрижат за жертвите и съдебната система да приложи всички събрани доказателства, за да изправи престъпниците пред тежката дума на закона.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Reuters