Толкова дългоочакван и вече разбит в мантинелата

Нов, невероятно технологичен, дългоочакван, красив, скъп, мощен, бърз и икономичен – всички тези прилагателни се отнасят за суперколата Honda NSX, чието пускане на пазара е едно от най-големите събитие в автомобилостроенето през последните години. Към тези определения обаче трябва да прибавим още едно – разбит, като вината за това е на … пчела, съобщава Carbuzz.

Чисто новата Honda NSX с VIN-номер „0000” се е движела по пътищата на Тайван, като зад волана е бил местен журналист, чието име не се разкрива. В един момент 27-годишният мъж решава да отвори прозореца, за да влезе въздух.

Нахлува обаче и пчела, която го ужилва по врата и той губи контрол върху автомобила. Следва поднасяне и удар в преградата, разделяща пътя.

Дошлите на мястото на инцидента полицаи не повярвали на разказаната им история. Те проверили журналиста за употреба на алкохол, но пробата му показала нула. Самият автомобил е пострадал сериозно, но това няма да е особен проблем, тъй като той представлява версия, предназначена единствено за тестове. Общо в Тайван са поръчани 9 бройки от Honda NSX и от компанията са категорични, че те ще бъдат доставени в срок на клиентите.

Любопитното е, че именно машина с VIN-номер „0000” по-рано обиколи най-големите автомобилни изложения на планетата, така че е напълно възможно именно тя да е претърпяла инцидента. Трябва обаче да се отбележи, че на всички салони NSX се появяваше с логото на Acura, докато пострадалата суперкола е с емблема на Honda.