Журналистка, напуснала в името на марихуаната, може да лежи до 24 години в затвора

Причината за това е именно опиата, който тя така горещо подкрепи преди 2 години, напускайки скандално работата си в местната телевизия на Аляска – KTVA.

Чарло Грийн е обвинена за отглеждане и разпространение на забранените в Аляска леки наркотици, като в нея униформените припознават лидера зад голяма местна организация за търговия на наркотици.

Г-ца Грийн придоби голяма популярност през 2014, когато в живо предаване по време на репортаж на тема марихуана, тя обяви, че напуска работата си с думите: „Майната му!

24 месеца по-късно я виждаме с много сложна ситуация, която може да ѝ струва 24 години от живота ѝ, тъй като именно такава може да е максималната присъда, ако бъде призната за виновна по всички обвинения.

Полицията е направила поредица от обиски на Alaska Cannabis Club, както е името на клуба, в който се извършва въпросната престъпна дейност от Грийн и съмишлениците ѝ.

Делото се очаква да има сериозен обществен отзвук, тъй като в три от американските щати тревата е легализирана, макар Аляска да не е сред тях.

Автор: Десислав Янкулов Източник: The Guardian