Проблемите с гръбнака идват често от съня

Това е един от медицинските проблеми, от които се оплакват най-често хората – болки в гръбнака. Най-често те са причинени от работата и начина на живот. Нормално е да изпитвате притеснения и да се лекувате при нужда, но знайте, че сънят също играе важна роля в това.

Мъжете по принцип най-често избираме да спим по корем.

Какви са причините за това, ще дискутираме друг път, като сега по-важното е да научите няколко неща, с които да облекчите болките си в нощните часове.

Ако вие сте представител на най-масовата група, тогава съветът е да използвате възглавница, която да поставяте под корема си. Така ще възстановите естествените извивки на гръбнака, които иначе се свличат към коремната област и това създава предпоставки за болежки и увреждания.

В случай, че похърквате на рамо, тогава е добре да присвивате колене към тялото си, но не прекалено, като за целта пак може да използвате възглавница, но за предпочитане по-голяма.

Ако пък спите по гръб, позицията на краката е от значение за напрежението в мускулите около долната част на гръбначния стълб. С малка възглавница на свивката на коленете ще си решите този проблем и ще се събуждате далеч по-бодър.

Ако дори след прилагането на тези прости методи, болките във въпросната област не секват и дори се задълбочават, тогава съветът ми е да се обърнете към своя личен лекар, който да ви препоръча специалист, защото явно имате по-сериозен проблем, отколкото сте си мислели.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Men’s Health