Мъжките цици невинаги са въпрос на плюскане и мързел

Да ви призная, доскоро бях от онези, които обичаха да се подиграват на мъжките цици, тъй като мислех, че са плод единствено на човешкия мързел и любовта към храната. Оказва се, че това далеч не е така. Мнозина с подобна физическа деформация страдат от хормонално разстройство, което причинява този дефект върху тялото.

Въпросният проблем си има име и то е „гинекомастия“.

Това е проява на първичен женски полов белег, проявен при мъжки индивид. По-просто казано – тялото ни е объркано и не знае, че сме мъже, а не жени. В една зона може всичко да е нормално, а в друга да не е съвсем така, като най-често това се проявява в бюста.

Мъжете по целия свят страдат от гинекомастия от край време, като разликата е, че днес са много повече онези, които осъзнават, че имат здравословен проблем. Мнозина все така продължават да се крият от срам, но статистиката е обнадеждаваща. Само в САЩ за последната година процентът на операциите за отстраняване на мъжки цици е нараснал с цели 26%. Данните са за 2015 в сравнение с 2014. Това говори, че мъжът е започнал да преодолява емоционалното си неразположение, за да реши този естетически здравословен проблем.

Освен хормоните, за пускането на мъжки цици може да има и други фактори. Най-разпространените причините за това са стероидите, следвани от наркотиците, включително и леките такива, като марихуаната. Подобни химически и биологични субстанции могат да причинят споменатия вече хормонален дисбаланс и да предизвикат дефекта на мъжките цици.

Съветът ни по тази тема е следният: Никога не прибързвайте да се подигравате на някого за външния му вид и не вземайте прибързани решения за себе си, преди да сте се консултирали с лекар по подобен проблем.

Автор: Десислав Янкулов