„Един приятел ми каза, че си мисли за мен, докато мастурбира“

Макар това да звучи някак смущаващо, това е по-скоро един опит на мъж да излезе от френдзоната на жена. Говорили сме вече на тази тема, че френдзоната не е никак приятно място и е по-добре, ако стоим далеч от жени, които ни търсят за това, докато вътрешно се разкъсваме от нуждата да интимничим с тях. По-добре кажете нещо подобно, отколкото да си мислите, че тя един ден сама ще проумее, че вие сте мъжът за нея.

Оставям тези разсъждения малко настрана, за да ви разкажа историята на въпросното признание.

Това е част от писмо, адресирано до колегата Дейв Хоумс. Той е автор за Esquire и смята себе си за експерт в съветите от лично естествено.

Една дама на име Сара е почувствала нуждата от помощ, което е и причината да пише до Дейв. Тя споделя, че е жена в трийсете си, която има много близък приятел, с когото не би си позволила да е нещо повече, само защото е по-млад от нея. Колко точно – не става ясно, а само споделя, че е в двайсете си.

Един ден двамата седнали на по чашка или две. В даден момент алкохолът взел връх над емоциите и мъжът решил, че сега е моментът да сподели нещо лично, интимно и в известна степен перверзно. Той казва на Сара, че, докато мастурбира, си мисли за нея.

Проблемът ѝ е, че не знае, какво да чувства. Дали е дошло време да даде шанс на връзката им и да преодолее възрастовото различие или да запази нещата, както са си досега.

Колегата е на мнение, че вариантите са три. Единият е разликата им да е повече от 10 години, което би било проблем в дългосрочен план. Ако тя е 38-годишна, а той е на 22, това на практика означава, че те са представители на две различни поколения и евентуална тяхна връзка би било чисто физическа и то в рамките на година или две.

Вторият вариант е разликата им да е минимална – тя да е на 32, а той на 28. Четири години биха имали значение, ако са в гимназията, но не и щом са зрели мъже и жени. В такъв случая възрастта е само първичната причина, за която се сеща жената, че би попречила. Прекалено вероятно е да е една от многото пречки, но да не иска да си ги признае на глас.

Третият вариант е двамата просто да имат нужда от искреност един с друг, защото имат несигурност в себе си за чувствата на отсрещния, а обяснението с възрастта да е за пред хората. Признанието с мастурбацията е било начинът той да ѝ каже, че не иска да са просто приятели и че е привлечен от нея, освен психически, и физически.

При всички случаи с приятелството на тези двамата е свършено. Или трябва да преминат на следващия етап в отношенията си или трябва да ги преустановят. Средното положение би било болезнено за най-малко една от двете страни.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Esquire