За някои храни си заслужава да похарчите повече пари

На всички ни се ще да оставяме колкото е възможно по-малко пари на касата в супермаркета. Със сигурност и вие ежедневно търсите начин да намалите разходите си за храна.

Но има моменти, в които трябва да оставим настрана философията на спестовността – и следващите пет продукта определено са от тях. За някои продукти определено си заслужава да похарчим повече пари – независимо дали става въпрос за по-добър вкус, реномирана марка с доказано качество или био вариант.

1. Мед
Има причина да съществуват толкова много евтини опции мед: шансовете обаче това да е истински природен продукт са минимални.
Много евтини видове мед са подсладени с царевичен сироп. Така че похарчете малко повече пари и си купете истински продукт, който ще носи ползи на здравето ви, а няма само да прибавя сантиметри към талията ви.

2. Балсамов оцет
Много често евтините варианти са просто винен оцет, който е оцветен и подсладен. А една бутилка истински балсамов оцет наистина си заслужава парите.

3. Зехтин
За съжаление, и при зехтина има фалшификати. Смята се, че около 80 процента от студено пресования зехтин в действителност се разрежда с по-евтини маслинови продукти.

Ако искате автентичност, ще трябва да платите по-висока цена. Използвайте го само за салати, когато ароматът му наистина има значение.

4. Шоколад
Евтиният шоколад не се прави с какаово масло, а с други, по-евтини продукти. Това се отразява не само на вкуса, но и на текстурата му.

5. Месо без хормони и антибиотици
Да, наистина по-висококачественото месо струва по-скъпо, но дори това да означава да купувате и да ядете по-малко, е много по-добър вариант за здравето ви.