Защо полицията разпространи снимка на предозирали родители и 4-годишния им внук?

Снощи в малкото американско градче Източен Ливърпул местната полиция е задържала двойка на средна възраст за шофиране под влиянието на наркотици и застрашаването на живота на дете.

Полицейското управление публикува грозните кадри с ясната цел да злепостави бабата на детето и нейното гадже, като в допълнение на това иска да покаже на наркозависимите, че животът им представлява не просто някакъв личен проблем, а дори застрашава този на други около тях, които често се явяват деца.

Събитията се развиват пред училището на невръстното момче. Ронда Пасек – бабата, помолила приятеля си – Джеймс Акорд, да закарат внук ѝ в детската градина, но на път за там се изнервили от голямата опашка и автобусът, зад който се наложило да чакат.

Затова те решили да вземат малко хероин и фентанил, за да се отпуснат, но изглежда не преценили добре дозите си.

След като автобусът пред тях преминал, дежурният полицай забелязал, че колата не се движи и се приближил, за да провери, какво става. Там той открил двойката в несвяст, докато момчето на задната седалка гледало изплашено.

Единствено бързата реакция на медицинските екипи в района спасило 50-годишната жена и 47-годишната ѝ половинка от смърт след свръхдоза.

Двамата в момента са подложени на съд, а от „Закрила на детето“ са настанили момчето при тях, докато не бъдат намерени родители му и да се установи способността им да се грижат за него.

Джеймс Акорд е осъден на 360 дни затвор за шофиране под влиянието на наркотици и застрашаването на живота на детето, докато Ронда Пасек тепърва ще бъде съдена по втората причина.

Споделяме тази новина с вас, въпреки тежкия ѝ характер, защото искаме да се присъединим към кампанията на полицията от Източен Ливърпул. Апелираме към наркозависимите да се замислят, когато се друсат. Едно е да обричаш собствения си живот на провал, но нещо съвсем друго е, когато застрашаваш нечии друг.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Los Angeles Times