Най-известният бродуейски мюзилкъл „Котките“ пристига в НДК

За 35-тата годишнина от откриването на Националния Дворец на Културата в София е подготвено нещо наистина специално.

Оказва се, че музикалната постановка стартира световното си турне в същата година, в която е открито и НДК в столицата, което е един много удобен повод, за да може българският почитател на театъра и операта да се наслади на един истински своеобразен рекордьор в изкуството.

Котките“ се играе цели 21 поредни сезона в Лондонската опера и 18 на Бродуей, което е абсолютен прецедент за двете най-големи сцени в шоубизнеса.

Адаптацията на Т. С. Елиът е с композиция от Андрю Лойд Уебър и вече четвърто десетилетие покорява всяка една сцена, до която се добере, със същата лекота, с която го е направила в началото на 80-те.

Групата от Великобритания ще пристигне у нас в началото на месец май 2017, като тя ще бъде в състав от 78 артисти, а техниката, необходима за изграждането на сцената, ще бъде превозена със 7 товарни камиона.

Билетите излизат в продажба на 1 септември тази година, като цените започват от 65 и достигат до 155 лева. Организаторите ни съобщават, че първите 300 продадени билета ще се ползват с отстъпка от по 10 лева. Представлението е планирано за датите 11 и 12 май 2017 година.

Автор: Десислав Янкулов Източник: PloshtadSlaveikov