Петте грешки на любовните чатове

Едва ли сред вас има дори един, който никога да не си е писал с момче или момиче, за да си уреди среща. Едва ли има мнозина, които никога не са били отхвърляни от отсрещния по необясними на пръв поглед причини. Сега ще се опитаме да ви посочим 5 от най-честите грешки, които правим, опитвайки се да разговаряме с човек, когото харесваме, чрез чатовете в социалните мрежи.

  1. Хей“ – Това е добър начин да привлечеш нечие внимание, когато си на улицата и не знаеш името му, но в разговор в мрежата е тъпо начало.

    Знаеш ѝ/му името и определено знаеш, какво искаш, щом си тръгнал да пишеш първоначално. „Хей“ не означава нищо и прекалено често то води до сигнализация, че съобщението е изпратени и видяно, но нищо повече. „Хей, здравей, Стефи“ – това вече е малко по-различно. Ползвайте имената на хората, защото така показвате лично отношение.
  2. Уреждане на дни и часове – Така нареченият „Секретарски проблем“. Когато тепърва се запознавате с някого е много трудно да налучкате точните дни и часове, в които би бил свободен, за да излезете на по кафе или обяд. Научете малко повече за събеседника си преди да предприемете тази крачка към директната покана за среща. Дори да му се иска на отсрещния, ще му се наложи да ви откаже 2-3 пъти, защото има неотложни ангажименти, а веднага след това ще е изгубил интерес. Тази формалност е досадна и за двата пола, така че бъдете сигурни, че знаете поне малка част от живота на човека от другата страна на екрана.
  3. Писането на фермани – Чатовете са основно писаници, което включва много четене, но това по никакъв начин не значи, че трябва да изпишете душата си в един-единствен пост. Наложи ли се на някого да скролва един-два-три пъти, за да изчете душевните ви излияния, вече сте го загубили. Разговорите в чат трябва да са кратки, точни и ясни. Ако искате да разказвате за живота си, оставете това за срещата на живо. Там човек по-трудно би се отегчил от разказа ви за онази забавна случка в гимназията, когато са ви спипали да крадете дъвки от училищната будка.
  4. Грамотността – Да, вярно е, че мнозина спекулират с образованието на околните, въпреки че самите те не са особено начетени в това отношение. Така или иначе правите лошо впечатление, ако в едно изречение с 5-6 думи имате още толкова правописни и пунктуационни грешки. Първо – може изобщо да не ви се разбира, какво пишете точно. И второ – комуникацията става от махленски тип, което е не е предпоставка за онлайн свалка.
  5. Искаш ли да излезем“ – Това винаги е много двусмислено. Ще накарате човекът да се чуди, какво всъщност имате предвид и е по-възможно да ви откажат, въпреки че идеята ви може да е гениална. Канете за конкретни неща – да гледате футбол, да отидете на ресторант, да посетите концерт и т.н. Спецификите са това, което се харесва на непознатите, защото им помага по-бързо да ви опознават. Оставете общите приказки настрана.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Business Insider