Война за рейтинг между VIP Brother и Фермата

11 септември се очертава да е една доста интересна дата за българския телевизионен зрител. На него ще му се наложи да избере страна – bTV или Нова Телевизия. Поводът за поредната война за рейтинг между двете най-големите телевизии у нас са риалити предаванията VIP Brother и Фермата.

Двете телевизии влизат в пряк спор за вниманието ни, тъй като и двете предавания стартират точно в неделя (11.

09) от 20:00.

Макар на пръв поглед концепциите им да се разминават драстично, идеите им са твърде сходни. И в двете предавания се залага основно на популярността на техните участници, както и на потенциалните скандали, които могат да възникнат, в следствие на психологическия натиск, който продуцентите упражняват върху тях.

Във Фермата вече е ясно, кои ще са известните личности, възбуждащи интереса ни. Това са спортният журналист Крум Савов, моделът Гери Дончева, плеймейтката Ася Капчикова, рапърът DEE, актрисата Елен Колева и писателят Калин Терзийски. Те ще се върнат около век назад в миналото, когато в България основният поминък е бил земеделието и животновъдството, а неща, като ток и Интернет, са били изобретения на бъдещето. Е, за електричеството не е точно така, но от предаването ни убеждават, че луксът на домашните електроуреди няма да е на лице.

VIP Brother залага на друга стратегия със своите звезди. От Нова Телевизия искат да накарат хората да гадаят за участниците, които след по-малко от две седмици ще влязат в къщата за юбилейното десето предаване. Спекулациите са с имената на телевизионните водещи кака Лара и Миглена Ангелова, певицата Камелия Воче и дъщерята на Йорданка Христова – Ивана.

Който и да спечели тази война, едно е сигурно – в България тема №1 в следващите месеци ще са именно риалити форматите на двете телевизии, а не предстоящите президентски избори и референдум. Мисля, че това говори достатъчно за българската общественост.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Вестник „24 часа“