Кучета имат нужда от човешка помощ

В този материал няма да ви искам пари, няма да ви карам да излизате на улицата, няма да ви моля да вършите нещо, което има неясни цели. Това, което искам от вас, е да сте хора!

Как можете да го направите ли? Колегите от „Четири лапи“ организират онлайн подписка до министър-председателя на Република България, главния прокурор и председателя на българския ветеринарен съюз – господата Борисов, Цацаров и Цветков.

Целта на тази подписка е да се вземат мерки против зверствата, които се извършват в голяма част от приютите за животни у нас, като един от най-лошите примери в това отношение е Домът за безстопанствени кучена в град Кърджали.

До нас достига информация, че на това място работят касапи, а не ветеринари, които извършват кастрации и други медицински интервенции с животните по безкрайно примитивен начин.

Заведението е повод за смущение не само сред гражданите на Кърджали, но и още хиляди други от цялата страна.

Ние от The Mainline сме едни от крайно възмутените от случващото се в това сиропиталище на ужасите за животни и ви приканваме да се включите в подписката, адресирана до властимащите, тъй като общината в града е крайно незаинтересована от решаването на проблема. А проблем категорично има, каквото и да твърдят разни спорни фигури от политическия живот в областния град!

Можете да се включите в инициативата, като последвате този линк към страницата на „Четири лапи„, където колегите са представили подробно целта на сигнала.

Автор: Десислав Янкулов