Как да ѝ поръчаш вечеря в ресторанта

Една от най-баналните сцени в романтичните филми е следната: Арогантен, изключително богат, леко побеляващ филантроп кани бивша танцьорка от московския балет на вечеря в изключително лъскав и скъп ресторант, където двамата получават меню, но мъжът е този, който казва на сервитьора, какво ще иска дамата за вечеря. Това е нещо, което изглежда много романтично на кино, но дали всъщност е така в реалния живот?

Психологията е доказала, че една и съща жена би сметнала едно и също действие от двама различни мъже за романтично и за гнусно. Зависи от желанията ѝ да спи с единия или с другия. По света има жени, които биха сметнали за секси, ако мъжът дори се оригне пред тях, стига преди това да са си представяли различни сценарии от „50 нюанса сиво“ с него.

Сега ще се опитам да ви помогна във вземането на решение, дали е уместно да поръчвате вместо нея или идеята е глупава и би я отблъснала на този прекалено ранен етап от вашите взаимоотношения.

  1. Уверете се, че дамата ви може или не може да говори – В случай, че има чисто физическата неспособност да изразява себе си вербално, тогава не просто имате право да ѝ поръчате вечеря, но дори сте длъжен да го направите. И все пак е хубаво да ви посочи с пръст, което би искала да пробва, а не да ѝ поръчате свинската пържола с пържен картоф, която всеки път си взимате за себе си в съответния ресторант. Ако пък девойката е в състояние да каже 1-2 изречения, нека само разговаря със сервитьора. В този случай е достатъчно просто да ѝ отстъпиш правото да избира първа.
  2. Какво демонстрира – нервност или спокойствие? – Повечето нормални хора са в известна степен притеснени на първа среща. Малцина са благословените с пълен самоконтрол, но прекалено често това е в следствие на прекалено богат опит. Ако забележите типичните признаци на притеснение у дамата си, тогава можете да се опитате да я успокоите, като ѝ вдъхнете увереност, чрез съвет. „Знаеш ли, че тук приготвят невероятна свинска пържола с пържен картоф?“, ако можем пак да използваме домуса за пример. Така тя ще усети подкрепата ти и ще се почувства малко по-удобно в твоята компания. Но дава ли ти това право да говориш отново вместо нея? Не мисля! По всяка вероятност си е поръчвала храна доста преди да те срещне и едва ли ще ѝ е проблем да повтори упражнението.
  3. Намеси се, ако те помоли – Хитрушите, често обичат да създават илюзия у мъжете, че те имат контрол над нещата. В такива моменти жените ни оставят да вземаме на пръв поглед важни решения, като преди това хитро са ни подсказали правилния отговор. Ако се върнем към момента, в който момчето или момичето чака поръчката ви, тя на глас ще е изкоментирала, че не харесва едно-второ-трето, докато в менюто останат точно тези неща, които би искала да опита, а след това те помоли да вземеш решението вместо нея. За теб вече е лесно да прочетеш написаното в менюто, либидото ти е погъделичкано и в крайна сметка всички са доволни от масата. Но далеч по-често срещата ситуация е, когато момичето не знае, че ти би се почувствал супер от факта, че те е помолила да ѝ асистираш и не би ти отстъпила възможността да ѝ избереш вечерята.

Изводът: Почти никога не си позволявай да говориш вместо нея в ресторанта, ако изрично не си получил това право. Без значение, дали сте на първа, втора, десета или осемстотна среща.

Автор: Десислав Янкулов