Лудогорец отново е в турнира на богатите

Ето, че българският шампион го направи отново! Лудогорец си осигури място в груповата фаза на Шампионската лига, отстранявайки един от традиционно коравите съперници в квалификационните кръгове за състезанието в лицето на Виктория Пилзен.

Разградчани имаха нелек мач в Чехия снощи, но въпреки това достигнаха до равенство – 2:2, в редовното време, с което общият резултат стана 4:2 в полза на българите и така те си спечелиха място в урните за официалната част на най-престижния клубен турнир.

Ранен гол на домакините разколеба „орлите„, които изглеждаха леко разконцентрирани от високите очаквания към тях, но в средата на първата част се отърсиха от него и заиграха така, както най-добре мога. Първите 45 минути приключиха при резултат 1:1, което означаваше, че, за да продължат Виктория, трябваше да отбележат още 3 безответни гола, тъй като гостите им имаха вече попадение на чужд терен.

Втората част започна отново под диктовката на Виктория и те на няколко пъти предизвикаха уменията на Владо Стоянов, който по-често показваше качествата си, въпреки допуснатото второ попадение в 64′.

До края на мача надеждите бавно угасваха за чехите, тъй като сериозната тактическа дисциплина на момчетата на Георги Дерменджиев започна да работи в тяхна полза. Опитните играчи в лицата на капитана Светло Дяков и крайния защитник Данчо Минев, изнесоха отбора на плещите си в най-трудните моменти.

В даденото от съдията продължение се стигна и до изравнителен гол на резервата Кешару, който завърши сам последната контраатака в мача. Изстрелът му с левия крак бе достоен за гол на квалификационния кръг, ако се правеше подобна класация.

Така Лудогорец си извоюва правото да продължи напред в турнира, оставяйки впечатлението, че те вече не са случаен отбор, а са тим, демонстриращ нужната класа, за да попада все по-често сред най-добрите 32 отбора в Европа.

За финал ще цитирам думите на треньора им, който каза, че „такъв мач не се играе, а се печели„. Е, Лудогорец не играха най-красивия футбол на света, но направиха всичко нужно, за да спечелят битката с Виктория Пилзен.

Съперниците в груповата фаза на турнира ще станат известни в четвъртък, когато ще се тегли и жребия в Швейцария.

Автор: Десислав Янкулов

Коментари