Да съм дебела или с увиснала кожа? Изборът е лесен!

Историята на Рейчъл от Канада е типичната такава за дилемата на една жена – заслужава ли си да отслабна, когато другите проблеми с външния ми вид чукат на вратата?  Оказва се, че за тази майка на две деца изборът е лесен.

През май 2015 тя решава, че е време да промени живота си, тъй като проблемите със здравето ѝ вече започват да натежават. Буквално!

My journey began when I stopped seeking the next „quick fix“ to lose weight and realized it was going to take time. Work. Dedication

. Commitment. It began when I realized a LIFESTYLE change was what I needed. I had tried sooo many gimmicks before I made this realization. What really needed though was healthy food and exercise, not a short term attempt at a solution. I calorie counted for agggges to make sure I wasn’t eating too much or too little. Also, losing weight isn’t a „one size fits all“ thing. Find what works for YOU! ❤️ ⬇️90+lbs

A photo posted by My Weightloss Journey! (@losinggravity) on

Тогава тя започва личната си кампания за отслабване и години по-късно може да се похвали със свалените 40 килограма от телесната си маса. Това е успех, достоен за пример пред всички жени, а и мъже по света, които имат нужда от драстична промяна в начина си на живот. Но подобно отслабване води след себе си един сериозен естетически проблем. Стриите са си все така на място, а цялата кожа, покривала тялото ѝ в „тежките години“, се е свлякла. Редица от въпросите в социалния ѝ профил в Instagram са насочени именно към тази тема.


Рейчъл очевидно няма намерение да лъже хората. Тя откровено си признава, че темата е актуална към днешна дата за нея, но това не е никакъв повод, за да се демотивира.

Как се справих с отпуснатата кожа и стриите ли? Не съм! Всичко си е там. Дрехите с висока талия ми станаха първи приятели. Съжалявам ли за отслабването си? По дяволите, не! Никога! Дори не ми е минавало през ума. В момента съм в най-добрата форма на живота си. По-щастлива съм. По-здрава! Ще излъжа, ако кажа, че отпуснатата ми кожа не е повод за несигурност у мен, но отказвам да ѝ се отдам. Тя не може да ме сломи, както го правеха килограмите.

Освен това, Рейчъл признава, че един ден най-вероятно ще се подложи на операция, за да отстрани излишните кожи от тялото си, за да може да се раздели с дрехите с висока талия. Но дори да си остане така, тя е един от ярките примери около нас за човек, който е готов на всичко в името на собственото си добро здраве и щастлив живот.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Greatist