Ивет Лалова ще стартира и на 100, и на 200 метра

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова застава на първия старт на 100 метра в петък и на 200 метра в понеделник според програмата на игрите в Рио.

Тя заяви, че се е колебала дали да не пропусне стартовете на 100 метра и да се фокусира върху бягането на 200 м. В крайна сметка решила да участва и на двете дистанции.

„Смятам, че се намирам в добра форма.

Залагам повече на дисциплината 200 метра. Чудех се до последно дали да не пропусна старта на 100 метра, защото знам, че ще бъде изключително трудно, а това ще ме измори допълнително и ще наруши много моята програма за 200 метра“, каза  Лалова. И коментира: „Моите цели са влизане и достигане до финалите. В олимпийския спринт това е изключително трудно. Благодаря много на хората за вярата в мен и за очакването за печелене на медали. Аз давам всичко от себе си и всеки път, когато бягам за златния медал. За една спринтьорка с моите габарити дори е много трудно да стигне до него“.

Лалова добави, че участието й на 100 м ще бъде като тренировка и не залага в него всичките си надежди. „Знам, че влизане на финал на 100 метра е изключително трудно. Нямам представа колко са спринтьорките с по-добри възможности от моите в момента. Моята цел по-скоро е добро представяне на 200 метра“, каза най-добрата българска спринтьорката.

Автор: TheM; Източник: Manager. bg

Коментари