Ерик Мартин инвестира и печели – бъди като Ерик Мартин!

Да работиш в стартъп компания, която бива придобита от една от най-големите компании в света, е като да спечелиш от лотарията.

Дори и да не работиш в стартъп, също имаш своето предимство, особено ако името ти е Ерик Мартин. 30-годишният мъж научава от медиите, че Jet.com е закупена от Wal-Mart в сделка за 3.

3 млрд. долара.

Работещият доскоро за компания, специализирана в производството и монтажа на вани Мартин, притежава 100 000 акции от Jet.com. Миналата година той печели конкурс, като изпреварва повече от 200 000 души в надпревара за най-много привлечени потребители към сайта.

Компанията предлагаше до края на миналата година опцията срещу годишна такса от 50 долара да пазаруваш от Jet.com, което ти гарантираше поне 150 долара спестявания за цялата година.

Мартин успява да привлече 8000 приятели, познати и други желаещи да пазаруват от платформата за онлайн търговия чрез необичаен ход. Първоначално той харчи 3000 долара за реклама в сайтове като Facebook, Swagbucks и Gifthulk, с която инвестиция попада в топ 10. Именно място в топ 10 му гарантира 10 000 акции от Jet.com.
Мартин обаче не се спира дотук и изчислява, че ако иска да е сред кандидатите за призовото място, трябва да похарчи още пари за реклама. Е, той успява да се изкачи на върха с още 15 000 долара, или съвкупните 18 000 долара за рекламни кампании.

Така Мартин печели 100 хил. акции от Jet.com, които Fusion.com миналата година оцени на около 20 млн. долара, но по същото време онлайн платформата се оценяваше на 1.5 млрд. долара.
Спокойствието от финансовата стабилност карат Мартин да потърси друга кариера, като днес той е специалист в дигиталния маркетинг.

Сделката с Wal-Mart за 3.3 млрд. долара в брой и акции несъмнено е повишила стойността на книжата на Ерик Мартин. До колко ли? Той самият все още очаква от Jet.com да му отговорят на този въпрос, но е факт, че тези 18 000 долара инвестиция може да превърнат Мартин в мултимилионер.

Мъжът е женен, има две деца и споделя, че не живее като милионер, тъй като доскоро това е била една мечта за по-добро бъдеще, но днес ?!

Автор: TheM; Източник: Novini.bg

Коментари