10 знаменисти, които разкриват психичните си заболявания, за да вдъхнат смелост на другите

Трудно е човек да говори за проблемите си, затова ако друг го направи, това често помага. И въпреки че според проучвания един от пет души страда от някакво психично разстройство, темата продължава да е некомфортна за това повечето хора.

Тези известни личности са признали публично, че имат едно или друго психично заболяване, потърсили са помощ и искат тези, които страдат от подобни проблеми, да направят същото.

Изненадани ли сте от някои от тези разкрития? В крайна сметка, всички сме хора.

1. Елън Дедженеръс, депресия

Всичко, от което някога съм се страхувала, ми се случи. Загубих предаването си. Бях непрекъснато нападана. От положението, в което изкарвах куп пари, правейки комедия, стигнах до положение, в което не изкарвам никакви пари. Когато напуснах студиото, след 5 години упорита работа, знаейки че са се отнесли с мен неуважително по единствената
причина, че съм лесбийка, просто изпаднах в дълбока, дълбока депресия.

2. Леонардо ди Каприо, обсесивно-компулсивно разстройство

Леонардо ди Каприо още като дете е страдал от обсесивно-компулсивно разстройство, което се отключва отново по време на снимките на „Авиаторът“.“Гримьорът и асистентът ми да ме водеха до снимачната площадка и знаех, че си казват „О Боже, ще ни трябват десет минути, за да го заведем до там, защото той трябва да се връща и да стъпва на онова, да докосва вратата и да влиза и да излиза пак. Това буквално ме подлудяваше през цялото време. Продължи месеци след
снимките, и още.“

3. Джоан Роулинг, депресия

Никога не съм и помисляла да се срамувам от това, че съм страдала от депресия. Никога. Какво срамно има? Минах през наистина трудно време и съм доста горда, че успях да се измъкна.

4. Хейдън Пенетиър, следродилна депресия

Има голямо неразбиране – има много хора, които си мислят, че това не е нещо реално, че е само в главите им. „О, просто хормони“ , омаловажат го. Но това е нещо напълно неконтролируемо. Наистина болезнено и наистина страшно и жените имат нужда от много подкрепа.

5. Елтън Джон, булимия

Веднага щом казах „имам нужда от помощ“, знаех, че ще се оправя и бях решен да се оправя. Но беше такова облекчение да успея да го кажа.“

6. Джим Кери, депресия

Бях на антидепресанти дълго време. Може да ми е помогнало да изляза от задръстването малко, но хората остават на него завинаги. Трябваше да спра в един момент, защото осъзнах, че, както знаете, всичко е просто окей.

7. Адам Лавин, хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието

Когато си чух диагнозата, не се изненадах, защото в гимназията имах проблеми с концентрацията. И си мисля как сега хората забелязват състоянието ми, във всекидневието ми на възрастен. Когато не мога да внимавам, наистина просто не мога да внимавам.

8. Кари Фишър, биполярно разстройство

Понякога не ти се иска да си човекът, който си. Не искаш да разваляш купоните на приятелите си. А аз нямах избор. Държала съм хората на телефона по осем часа. Когато съм в период на мания, пътят е ясен. Знаете, летя на гребена на вълната, но всичко започва да се случва прекалено бързо. Губя връзка с хората. Изреченията ми нямат смисъл. Не мога да спя, не може да се разчита на мен.

9. Гуинет Полтоу, следродилна депресия

Беше ужасно, беше точно обратното на това, което се случи, когато се роди Епъл. С нея бях на седмото небе. Не можех да повярвам, че не е същото. Мислех, че просто означава, че съм ужасна майка и ужасен човек.

10. Дейвид Бекъм, обсесивно-компулсивно разстройств

Влизам в хотелска стая. Преди да мога да се успокоя, трябва да преместя всички брошури и всички книги и да ги сложа в чекмеджето. Всичко трябва да е перфектно.