Смущаващият клип на естонския рапър Томи Кеш

Рапът е любимият ми музикален жанр и с болка на сърцето признавам, че вече рядко се срещат епични хитове, които да бележат поколението ни с лирика и бийт. Фактът, че подобни на Томи Кеш рапъри пробиват в индустрията с лекота, говори достатъчно за състоянието на съвременния рап.

Естонецът е акцентирал изключително много върху умопомрачителния си видеоклип към песента „Winaloto„. Текстът му е на английски, а музиката напомня много на ъндърграунд хаус трак, което не значи непременно, че е нещо лошо.

Въпросният клип е нещо средно между извратена фантазия с женски дупета и софткор еротична оргия с безизразни момичета и атлетични цветнокожи мъже. Ако пляскането на дупета в ритъма на музиката може да се приеме за нещо нормално в жанра, то олицетворяването на вагина с лицето на Томи Кеш се превърна в момента, който границите бяха прекрачени.

Думата, с която този проект може да се нарече, е „смущаващ“. Смущаваща е лириката, смущаващ е и клипът. Единственото, което до някъде смекчава обстоятелствата, е музиката, която с удоволствие човек би слушал в клуба преди партито да е влязло в разгара си.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Maxim