Как да сваляш мацки във фитнеса без да те помислят за поредния глупак

Нека първо си признаем едно нещо – фитнесът не е най-подходящото място за свалки. Фитнесът е мястото, в което човек работи върху себе си и не бива да мисли за нищо друго, освен качествената си тренировка. Ще ви дам пример с автомобилостроенето. Никой не иска да вижда, как монтьорът налива масло в двигателя на Ферарито или пък отлива купето в пещта, нали? Същото е и в залата – мацките не обичат да ги гледат, докато коригират несъвършенствата си.

Знам, че горните редове не са те докоснали по никакъв начин, затова продължавам по същество, защото все пак има надежда за свалката във фитнеса. За целта трябва да почерпим нечие женско мнение. Кристал Фентън коментира единствените начини за свалка във враждебната обстановка с дъмбелите и велоаргуметрите.

  1. Започни с усмивка и нищо повече – Мъдреците са казали, че усмивката чупи ледове. В случая със залата обикновено хората в днешно време носят слушалки, докато тренират. Постарай се да избегнеш сконфузния момент, в който проговаряш, а тя миг по-късно вади тапите и ти задава въпроса: „А?!“ Просто ѝ се усмихни и виж, дали ще ти отвърне със същото. Ако – да, значи имаш зелена светлина в промеждутъка от някое от упражненията ѝ да я поздравиш. Ако не получиш усмивка в отговор, не си прави повече труда, защото няма да те огрее.
  2. В никакъв случай не я зяпай и не коментирай тялото ѝ – Воайорският подход никога не работи при нормалните жени. Ако ще ѝ правиш някакъв комплимент, гледай да е към някой от аксесоарите ѝ – маратонки, часовник или ръкавици. Клинът и спортният сутиен са индиректни комплименти за дупето и циците ѝ. Така пак ще си спечелиш прозвището на отрепка. Общата ви допирна точка е спортът, а намирането на втора такава не бива да е сексуална.
  3. Не ѝ давай съвети за тренировката, ако не ги поиска – Никой не харесва многознайковците. Опитай се да наложиш максимата – „Никога не давай мнението си там, където не го искат.“ Ако ще я заговаряш, едно нормално „Здравей! Аз съм еди-кой-си.“ е повече от достатъчно.
  4. При да пръхтиш, като шопар – Никой не обича озвучителите в залите. Едно е да следиш дишането си, но нещо съвсем различно е да грухтиш на всяко повторение, все едно от това зависи живота ти. Всички разбраха, че мъртвата тяга ти е тежка и отново всички са наясно, че се правиш на голямата работа и искаш да привлечеш вниманието им. Ще го привлечеш, но с негативни чувства.
  5. Облечи се подходящо – Макар в залата да се правят мускули, там не е мястото, където да се представляваш с тях. Половината са там, за да ги поддържат, другата половина, за да ги изграждат. Никой не е дошъл, за да се възхищава на околните и никой няма да ти каже, че си станал много як, освен дружките, които всъщност ще го кажат на шега. Обикновени къси гащета и тениска, която переш след всяка тренировка, са нормалните дрехи за фитнеса. Обуй и нормални маратонки и в най-добрия случай носи със себе си кърпа, която да постилаш върху уредите, докато тренираш. В никакъв случай не се дупи с клина пред нея. Да, жените обичат мъжки дупета, но не и да им ги навират в лицето.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Inside Hook