Спорт и здравословно хранене с Бети Христова

Сигурен съм, че мнозина от вас припознават в Бети Христова едно от откритията на колегите от Playboy през изминалата година, но знаехте ли, че плеймейтката се занимава активно със спорт и кулинария? Днес ще се опитам да ви я представя в това ѝ амплоа, защото няма нищо по-секси от красива жена, която обича да готви и да се грижи за тялото си.

Бети е основателка на марката Beafit. Това е страница, в която човек може да почерпи личен опит за здравословните начини на хранене, но не по сухарския начин, който сме свикнали, а по един по-близък до кулинарните предавания от Fiesta TV и 24 kitchen. Там тя ежедневно качва видеа, в които се вижда, какво, как и защо се приготвя.

Авокадо с яйца и бекон от Бети Христова

Авокадо с яйца и бекон от Бети Христова

Ние сме далеч по-склонни да вярваме на момиче, като Бети, отколкото на хора, като Ути Бъчваров, когато говорим за здравословна кухня. Все пак сравнете външния вид на двамата и ще разберете, кой всъщност внимава с какво се храни и кой не.

При срещата ни с Бети по темата Beafit научихме някои любопитни неща за проекта ѝ, но най-вече за самата нея. Ако до вчера хората са гледали на Бети, като на поредната „еднодневка“, която набързо ще слезе от подиума на българския хайлайф, днес ситуацията не е точно такава. Излиза, че г-ца Христова има план и той няма нищо общо със заголването на пищни форми. Напротив – тя иска да се отдръпне от амплоато си на „момиче от кориците на Playboy“. Дори ми сподели, че ѝ е много смешно, когато прочете някъде за себе си, че, видиш ли, от списанието инвестират в нея и са ѝ създали въпросната страница – Beafit.

Истината е, че това си е изцяло нейна идея, за която един ден получила вдъхновение, докато си приготвяла обяда вкъщи.

Както повечето велики неща, и това започна на шега. – споделя сама.

Но в България е трудно човек да просперира, без да има „гръб“, както се казва. За наша изненада, разбираме че Бети не разчита на някой „чичко паричко“, а предпочита да търси партньори сред хора, които също се опитват със собствени усилия да пробият. Открива нещо подобно в лицето на момчетата от Food Factory Bulgaria. Тя предлага уменията си в кухнята, а те своите с камера в ръка. Целта им е заедно да пробият на международния пазар и дори в момента работят усилено по темата, като търсят спонсори зад граница.

Успехът им зависи от много фактори, но просто така стоят нещата в реалния свят. Колкото и талант да притежавате, винаги са нужни многократно повече усилия, за да се изкачите до върха и да се задържите там. Beatfit и Food Factory Bulgaria са все още на първите стъпала от планината, но ни убеждават, че ще направят всичко по силите си, за да постигнат целта си. Пожелаваме им успех и след известно време да се срещнем отново и да говорим за тях, като за проспериращи български марки в чужбина.

Автор: Десислав Янкулов