Патрулка предизвика катастрофа, минавайки на червено без светлини и сирени

Инцидентът се е случил снощи в столичния квартал „Младост„, където шофьор на автомобил с видеорегистратор улавя детайлно извършването на нарушение, довело до пътнотранспортно произшествие, от страна на полицейски автомобил.

Тази сутрин колегите от Нова Телевизия и предаването „Здравей, България“ представиха въпросното видео, на което можем да видим, че шофьор на лек автомобил минава на зелен светофар по булевард „Александър Малинов„, когато от булевард „Андрей Ляпчев“ се спуска патрулка, минаваща на червено, но без включени светлини и сирени за сигнализиране, че автомобилът се движи в специален режим. В този момент следва удар, при който реакция на шофьора на леката кола предотвратява по-сериозните наранявания на участниците в катастрофата.

От кадрите се вижда и че полицаят е видимо наранен в областта на главата, което е ясен знак, че се е движел без колан и при удара главата му е срещнала таблото или стъклото на полицейския автомобил.

Все още не е ясно, дали от МВР са предприели мерки за наказване на своите служители и каква е тяхната версия за причинената катастрофа. Освен това ще е любопитно да разберем, дали заснетите кадри от третата кола ще бъдат взети под внимание.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Нова Телевизия