Скалата е най-скъпоплатеният актьор в света

Класацията на Forbes за най-богатите знаменитости е тема №1 в последните няколко дни, защото там реално виждаме, как се измерва успеха на хората, чиито труд ни развлича в сивото ежедневие.

Споменахме ви вече, че Тайлър Суифт е най-добрепечелещата знаменитост с нейните $170 милиона за година, но знаехте ли, че Дуейн Джонсън е №1 сред актьорите? Вече знаете.

Скалата е изкарал около $64.5 милиона за изминалата година, но по-изненадващото е, че Холивуд традиционно излъчва лидери в тази класация, а сега позицията на първия актьор сред 100-те е чак 19 място.

В продължение на дълги години Еди Мърфи и Робърт Дауни-младши нерядко влизаха в десятката, като сега тенденцията е насочена към знаменитостите с висок социален статут в мрежите. Оказва се, че популяризирането, чрез facebook, Instagram, Twitter и Snapchat носи огромни средства на мнозина.

За да сме максимално коректни за позицията на Джонсън в класацията, трябва да споменем, че колегата му Кевин Харт е далеч напред с неговите $87.5 милиона. Причината да определяме Скалата за най-скъпоплатения актьор в Холивуд е, че Харт изкарва по-голямата част от парите си, чрез представления и комедийни предавания, докато бившият кечист заработва хонорарите си основно от кино и телевизия.

Идната седмица по HBO тръгва втория сезон на „Играчи„, в който Скалата има главна роля, а през 2017 се очакват едни от най-големите му проекти – „Бързи и яростни 8″ и „Спасители на плажа“. Няма да е изненада, ако след година време видим емблемата на Холивуд да се изкачва още по-нагоре в престижната класация.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Forbes