Наистина ли лимонът ни помага да отслабваме?

Това може да се каже, че е един от половинчатите митове в спорта, в който мнозина се кълнат. Истината е, че няма прост отговор на горния въпрос, защото лимонът има определени качества, които допринасят за отслабването, но на практика няма реален ефект върху топенето на мазнини.

Редица проучвания са подложили на тестове най-разпространената консумация на лимон, а именно в чаша с вода. От там са достигнали до извода, че водата е основната причина за ускоряването на метаболизма, а не лимона в нея.

17 унции вода са достатъчни, за да подобрят активността на организма ни в следващия час. По тази причина професионалните атлети бият водата си под режим и определени количества, за да поддържат в оптимална форма организма си.

Но нека не подценяваме основната съставка в лимоните, а именно съдържанието на витамин C. Установено е, че умерените количества от витамина в тялото могат да повишат метаболизма ни с до 30%.

В този ред на мисли, изяждането на едно резенче лимон преди тренировка няма друг ефект, освен придаване на вкус към водата ни, но изяждането на цял лимон може да помогне много в борбата ни с кантара.

Автор: Десислав Янкулов Източник: GQ Magazine