Способен ли е мъжът на множествени оргазми?

Това е един от нашумелите въпроси в последно време, защото с цялото говорене за равни права между мъжете и жените, по-силната половина от света иска да получи и привилегиите на жените, а не само да споделя своите.

Възможно ли е мъжът да получава множествени оргазми? Това е запитана сексоложката Ава Кадел. Тя дава експертното си мнение по темата, чийто кратък отговор е „Да“.

Мъжете трябва първо да направят разлика между оргазъм и еакулация.


Оргазмът е част от сексуалния опит, който се случва между 2 и 7 секунди преди еакулация. Той се изразява в повишена чувствителност, ускорен дъх и повишено кръвно налягане в областта на скротома и пениса.
Еакулацията пък е финалния етап на стимулацията и той включва освобождаването на семенна течност и невротрансмитери, които вкарват тялото във възстановителен режим.

Съветът на лекарката е да се научим да контролираме еакулацията си, както контролираме въздържанието си от уриниране. Същите мускули, които отговарят за това, ще попречат на семенната течност да се освободи, но няма да попречат на оргазма да се случи.

Регистрираният рекорд за множествени оргазми от мъж е три за десет минути, като тук говорим за истински майстор в областта на секса.

Как можеш да се научиш да го правиш и ти? С практика и полагане на усилия. Няма друг начин.

Автор: Десислав Янкулов Източник: GQ Magazine