Връзките в началото и след година

Когато си хванем гадже, в началото всичко е цветя и рози. Слагаме розовите очила и светът става едно по-добро място. Дори най-елементарните събития в ежедневието ни придобиват по-различен смисъл. Но какво се случва след година? Ами след пет? А след двайсе? Много хора на средна възраст твърдят, че любовта избледнява и става въпрос за взаимно уважение.

Каквото и да е, фактите са такива, че хората никога не могат да са така щастливи, какво в първите няколко седмици от връзката си.

В днешно време чатовете са на почит. Точно по тази причина винаги посрещаме с усмивка всяко ново придошло съобщение, макар още да не сме го прочели и дори да не сме видели от кого е. По презумпция очакваме, че е от любимата, която има да ни каже нещо секси. Но година нещата се преобръщат. В средата на работния ден си и вече десетки пъти си имал проблеми с шефа, за дето си проверяваш телефона, а ето, че отново мимявката цъка. В този миг извръщаш очните си ябълки и си казваш: „Няма ли си работа, че не спира да ми пише?!“

Друго нещо, което се променя коренно, е храненето. В началото и двамата се опитвате да сте в най-добрата си форма, а за целта не можете да си позволявате всеки ден да ядете пици и хамбургери. Всяка калория е добре премерена, за да може в леглото да сте на светната лампа. Минава се някакво време и бавно, но методично започвате да се отпускате. Мъжете пускаме бирени шкембенца, а жените отприщват любовните си дръжки. Вечер подир вечер се прибирате с хартиените торби и смачквате по два биг мака с голяма порция пържени картофи и диетична кола.

Бельото също не е пощадено от времето ви заедно. В началото тя винаги е с еднакви бикини и сутиен. Винаги подбира нещо секси с дантела, която прозира. Винаги се старае да те съблазнява, когато се съблича. Ти от своя страна се опитваш винаги да намираш здрав и чист чифт, когато ще се виждаш с нея. След 12 месеца картинката е коренно променена. Тя започва да залага на удобните кюлоти, в които може да се събере два пъти, а такива подробности, като еднакво бельо, остават на произвола на гардероба и случайното попадане на гащи и комбинезон в еднакъв цвят. За теб пък вече не е никакъв проблем да обуваш любимите си боксерки, които да плат около дупка.

Физическият контакт търпи най-сериозни промени. Сексът в началото е ежедневие. И двамата нямате търпение да свърши работния ден, за да се награбите, като зайци. Дори гушкането след първия и втория тек е приятно. Но по-нататък всеки от двамата ще предпочита да поостане още малко в службата, „за да избегне задръстванията“. Сексът вече е събитие, което се планира на определени дати, а гушкането се превръща в дружелюбно ръкостискане, ако и двамата сте успели по някаква случайност да свършите.

След година предпочитате да се наспите,  отколкото да палувате

След година предпочитате да се наспите, отколкото да палувате

Автор: Десислав Янкулов