Какво правят успелите хора през уикенда

Ето това е интересен въпрос. Това да си успешен човек винаги е свързано и с това, как прекарваш свободното си време. Или не, не „свободното време“, а време за развлечение. Успешният човек не може да си позволи да има свободно време.

Ето, с какво се занимава един успял човек в уикендите си:

  1. Четат – Това, че в офиса е останала само охраната и кабинетите са празни, не значи, че в събота и неделя човек трябва да се изключи от развиващия се наоколо свят. Четенето ще ви помогне да развиете мозъка си, а от там да повишите ефективността си в професионален план.
  2. Експлоатират утрото си – Сутрините са време за спорт, за да ви потръгне денят в правилната посока. Направете някоя обиколка в парка и след това се върнете у дома и пригответе закуска. В уикендите спокойно можете да изпиете сутрешното си кафе без да се налага да гледате в часовника през всяка глътка. Освен това ще можете да споделите време със семейството си.
  3. Създават си традиции – Да речем, всяка събота водете децата на мач. Така те, а и вие, ще си имате спомени за старините, когато с умиление ще се сещате за някой велик момент с местния отбор. Традициите могат да са всякакви и не е задължително да са свързани с подобна спортна активност. Може просто да ходите на разходка с близката сладкарница или да ходите на кино. Важното е да се прекарва добре.
  4. Разпределят разумно времето си – Дори през уикендите има важни неща за вършене. Закуската, обядът и вечерята са жизненоважни. Времето със семейството е не по-малко значимо. Поредната глава от новия роман също не бива да се подценява. Човек разполага само с 24 часа в денонощието и е добре да ги разпределя правилно, за да работят в негова полза.
  5. Планират ваканции – Успелият човек гледа месеци напред в бъдещето, за да може всичко да минава оптимално добре. Лятната ваканция не бива да се организира в края на юни, а за нея се мисли още в началото на годината, за да се подберат най-добрите дестинации на най-приемливите цени. Излетите в природата също е добре да са планирани, като основният фактор тук е времето. Дори Никол Станкулова да не познае, че след седмица ще е 28 градуса в неделя, тя едва ли ще пропусне вероятността от апокалиптични гръмотевици и температури около нулата. Разликата ще е малка, а като един мъдър човек ще сложите в саковете екипировка за непредвидени капризи на майката Природа.
  6. Неделята е кулминацията – В неделя успешните хора включват най-емоционално зареждащите събития. Така те си лягат с усмивка вечерта и са напълно готови за началото на новата работна седмица.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Success