Къщата на Франсис Скот Фицджералд се продава

Историческият паметник в момента е на пазара и всеки, който може да си позволи да изкара $650 000 на масата, може да се включи в наддаването за построената през 1889 година къща.

В момента собственици са възрастна двойка, която решила да се раздели с дома си, защото „вече не могат да катерят стълбите към спалнята си.

325-те квадрата разгърната площ помещават в себе си 4 спални, 4 бани, всекидневна и огромна кухня. Освен това имате на разположение три камини, три вътрешни стълбища и офис-кабинет, в който е творил известният автор.

В началото, когато семейство Фицджералд се нанесло в дома, те живеели под наем, а майката на Франсис му забранявала да пуши вътре и затова го пращала всеки път на балкона. Именно там най-често съседите са забелязвали своя бъдещ именит комшия.

Фактът, че сградата е обявена за исторически паметник, ще ви попречи да променяте фасадата, но това по никакъв начин не може да ви спре да декорирате вътрешността по свое усмотрение. Макар от снимките да си личи, че едва ли ще се наложат някакви генерални промени.

Автор: Десислав Янкулов Източник; The Daily Mail, цитиран от Harper’s Bazaar